2023. szeptember 24., vasárnap

Heti menü 08.14-től 08.20-ig

 Hétfő: nem főztem, vasárnapról minden maradt, csontleves és körömpöri is. Aki nem kért, azt ehetett, amit a hűtőben talált. Friss zsemlét, pár szem fornettis töpörtyűs pogácsát és Boginak egy csokiba mártott kakaós csigát vettem a szomszéd pékségben. Apukám orvosi dolgai után szaladgáltunk délelőtt és délután is. Szerencsére Legkisebbikem szabadnapos volt, így el tudott vinni mindkét orvoshoz, meg patikába is. Mikor Apukámat ebédeltettem, megint előjött a szívritmus zavarom, úgyhogy a délutánom és estém nem volt valami jó. Nem bírom a melegfrontot. Bízom benne, hogy mielőbb rendbe jövök.

Kedd: egyszerű egyfogásos ebéd, mert még mindig nem vagyok jól: csirke borsos tokány bőr nélküli csirke felsőcomb filéből (a csontokat is belefőztem) szarvacska tésztával


Szerda: ma már kicsit jobban voltam, így leves és második is készült. Karalábéleves (a tányéromba kicsit sok répa került, de ez csak utólag tűnt föl), és mexikói zöldséges rizses hús 20 csirkeszárnyközéppel, fél felszeletelt csirkemellfilével, fél kg mexikói zöldségkeverékkel. Isteni volt mindkettő.



Csütörtök: tegnap egy kicsit besokaltam. Annak ellenére, hogy nem voltam igazán jól, megcsináltam az ebédet, ami ráadásul tényleg finom volt. Aztán többen is jelezték a családból, hogy nekik ugyan ez nem kell. Erre mondtam az este Legkisebbikemnek  hogy én ezért nem erőlködök, ami megmarad kivágom a kukába meg a wc-be és holnap nem főzök  mindenki kajál, amit akar. Délelőtt fölhívott a munkából, hogy tényleg nem főzök?? Megerősítettem, hogy nem. Mondta, hogy rendeljek akkor pizzát a szokásosakat, Ő fizeti. Így ma pizzát ebédeltünk a dobozok és konyhai törlőpapírok felett, úgyhogy még mosogatnom sem kellett. Apukám is szereti a tejfölös alapú pizzát, Ő olyat kapott. 

Péntek: fűszeres sült zöldségek (cukkini, hagyma, paradicsom) fűszeres tepsis krumpli és 8 rajtuk sült fűszeres alsó comb

Az enyém sok zöldséggel

Bogié tepsis krumplival

A tepsiben sütés után

És sütés előtt
sütőpapírral a kétféle köret elválasztva

Szombat: "tökfőzelék" (Aranka Mamától kapott 2 db kikapart magvú csillagtökből /patisszon/ és 2 db cukkiniből, sok kaporral, tejfölös habarással és ici-pici 10%-os ecettel), fasírttal

Aki nem akart főzeléket enni vékony hasábokra vágott sültkrumplival ehette a fasírtot.


Legkisebbikem kigondolta, hogy ha vacsorára marad főzelék, de a fasírt elfogy, akkor csináljunk sajttal töltött bacon-be tekert virslit. A mikró crips-grill fokozatán 8 perc alatt megsült, de úgy érzem nem főzelékkel fogják megenni 😀.


Vasárnap: csirkeleves 2 mellcsontból, 10 szárnyvégből és 6-7 csirkelábból jól bezöldségelve, eperszalag tésztával

Sertéspörkölt tésztával és/vagy főtt krumplival, savanyúsággal. Most combból főztem, annak is a sötétebb vörösebb részéből, figyeltem, hogy először a hús rostjaival párhuzamosan vágjam fel a szeleteket, utána pedig rá merőlegesen kockákra. Így nem volt rágós és jó sűrű lett a szaftja. Bár féltem, hogy nem lesz jó, mert inkább lapockából szeretek pörköltet főzni, mégis kellemes csalódás ért, mert isteni lett.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése