2014. február 13., csütörtök

Palóc gulyás, chilis-currys sültcsirke alatta sült zöldségekkel

Húsos vacsora készült ma nálunk. Részben maradékokból lett finom levesünk, utána isteni fűszeres sült csirke, alatta sült zöldségekkel. 
A tegnapi ebéd után még mindig maradt egy kis tállal a szülinapi marhapörköltből és egy kisebb tállal a párolt fokhagymás zöldbabból. Ebből már azonnal körvonalazódott a mai vacsora első fogásának ötlete, mégpedig, hogy palóc gulyás lesz belőle. Ehhez ma csak némi zöldséget kellett megtisztítani, összevágni, és hamis gulyáslevesnek megfőzni, aztán hozzátenni a marhapörkölt és párolt zöldbab maradékát, jól összeforralni és máris finom leves lett belőle. 

A hamis gulyás hozzávalói: kevés olaj, 1 fej felaprózott hagyma, 2 kisebb sárgarépa és 1,5 petrezselyemgyökér vékonyra karikázva, ételízesítő, só, pici őrölt kömény, 1 fehér kanál fűszerpaprika, 1 liter forró víz. 
Pici olajon megdinszteltem a felaprózott hagymát és karikázott zöldségeket, sóztam, tettem bele ételízesítőt, pici őrölt köményt, alaposan elkevertem, megszórtam fűszerpaprikával és azonnal felöntöttem forró vízzel. 20 percig főztem, akkor hozzákevertem a pörkölt és párolt zöldbab maradékát, alaposan kiforraltam és el is készült. 
A második fogás zöldségei: 500 gr friss brokkoli, 3 db sárgarépa, 2 db petrezselyemgyökér
A brokkolit kis rózsákra szedtem, sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, csakúgy, mint a tisztított, kb. 3-4 mm-es karikákra vágott zöldségeket. Ételízesítővel, sóval, chili és hot madras curry porral megszórtam. A tetejét kiraktam 4 darabokra vágott farrészes csirkecombbal, amit ugyanúgy fűszereztem ételízesítővel, sóval, chili és hot madras curry porral. Alufóliával lefedtem a tepsit, és 250 fokra, alsó-felső sütésre állított sütőbe toltam. 1 óra után levettem a fóliát, és turbó grill fokozaton, 250 fokon pirosra sütöttem a csirkedarabokat.
Ha nem vacsorára ennénk, 4 óra lenne a várakozási idő utána

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése