2014. február 20., csütörtök

Zöldséges kelbimbókrémleves, cukkinis-avokádós masnitészta

Ez az ebéd még tegnapelőtt készült, csak el voltam havazva az elmúlt két napban.
Egy finom krémlevessel indítottunk, amihez kenyérkockákat pirítottam pici olajon.
A leves hozzávalói:
45 dkg mirelit kelbimbó, 1 sárgarépa, 1/2 petrezselyemgyökér, 1 paszternák, 1,5 liter forró víz, só és ételízesítő ízlés szerint, 3 kávéskanál fokhagyma granulátum, 1/2 kávéskanál chilipor, 1 evőkanál olaj
A zöldségeket a fűszerekkel ízesített vízben puhára főztem, majd botmixerrel krémesítettem. 
A cukkinis-avokádós masnitészta hozzávalói: 
1-2 evőkanál olaj, 1 cukkini, 1 avokádó, 2-3 kávéskanál fokhagyma granulátum, vagy 2-3 gerezd friss, finomra reszelt fokhagyma só és ételízesítő, chilipor ízlés szerint, 1 csomag (50 dkg) durum masni tészta, 1,1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, pici olaj.
A cukkinit megmosás után durvára reszeltem, kevés olajon sóval és ételízesítővel megszórva párolni kezdtem. Fűszereztem fokhagyma granulátummal és chiliporral, néhány perc sütés után belereszeltem az avokádót is. Ezzel épp csak pár másodpercig sütöttem, aztán ráöntöttem a megfőtt masni tésztát (Zepter edényben, lefedve, takarékon, 15 perc), jól elkevertem és tálalhattam.
A szénhidrátos ebéd utána a várakozási idő 3 óra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése