2014. február 6., csütörtök

Kelbimbókrémleves, sült zöldségek

Úgy érzem átalakulóban van a szervezetem. Mostanában egyre gyakrabban érzem, hogy majd megvesz az Isten hidege. És nemcsak a tél miatt. Mert télen is rendszeresen melegem volt régebben, most meg szinte örökké fázom.  Az ebéden gondolkodva beírtam ma az internet keresőbe a "melegítő ételek" kifejezést, és legnagyobb meglepetésemre az elsők között a sült zöldséget adta ki. És mit lehet sütni? Krumplit, sárgarépát, tökféléket (cukkini), padlizsánt, hagymát...  Hurrá, a sült zöldségeket mi imádjuk!! Minden volt itthon, adott volt tehát, hogy ez legyen a második fogás, némi kaliforniai paprikával kiegészítve, a múltkori tepsis krumpli készítésénél kimaradt fűszerkeverékkel megszórva, olajjal meglocsolva.

6 krumpli, 3 sárgarépa, 3 vöröshagyma, 1 lila hagyma, 1 cukkini, 1 padlizsán, 1 zöld és fél sárga kaliforniaia paprika


Első fogásnak pedig kelbimbókrémleves készült, a testkontroll miatt most szénhidrátos változatban (régebbi bejegyzésemben tejföllel és virslivel szerepelt, az a változat fehérjés ételsorban tálalható, akkor a várakozási idő 4 óra). 
Egy csomag mirelit kelbimbóból, 1 krumpliból, 1,5 liter vízzel, pici olajjal és fűszerekkel (ételízesítő, só, chilipor, fokhagyma granulátum, szárított petrezselyemzöld) ugyancsak melengető levest főztem, a biztosabb hatás kedvéért krémesített változatban, a tányéron kenyérkockákkal "felturbózva". 
 A mai szénhidrátos ebéd után a várakozási idő 3 óra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése