2014. február 1., szombat

Fehér zöldséges krémleves, káposztás tojáslepény


Fehér zöldséges krémleves (szénhidrát nélkül)
Hozzávalók: 1,5 nagy zellergumó (kb. 45 dkg), 1 kis paszternák (kb. 5 dkg), 1 közepes petrezselyemgyökér (kb. 10 dkg), 1 közepes hagyma, kevés olaj, ételízesítő és/vagy só, őrölt bors ízlés szerint, szárított petrezselyemzöld, 1,5 liter forró víz
A felaprított zöldségeket kevés olajon megdinszteltem, felöntöttem forró vízzel, beletettem a fűszereket és kb. 15-20 perc alatt megfőztem. Botmixerrel pürésítettem, tálaláskor még frissen őrölt borssal és szárított petrezselyemzölddel szórtam meg. Ezt a finom levest ilyen módon elkészítve fehérjés és szénhidrátos  ételsorban is tálalhatjuk. 
Ha krumplit is főzünk bele,  liszttel sűrítjük, vagy pirított kenyérkockákkal tálaljuk, akkor csak szénhidrátosban. 
Káposztás tojáslepény
Hozzávalók 3 adaghoz: kb. 60 dkg fejes káposzta, kevés olaj, só, bors, 2 dl víz, 12 db sóval elhabart tojás
(Mivel a többiek még nem értek haza a reptérről, a káposzta megpárolása után csak a saját adagomat készítettem el. Ők útravalónak szendvicset kaptak.)
A vékonyra szelt káposztát pici olajjal, két csipet sóval, néhány tekerés frissen őrölt borssal és 2 dl vízzel megpároltam, amikor megpuhult világosbarnára pirítottam. A pirított káposzta 1/3-át pici olajjal kikent másik serpenyőbe szedtem, ráöntöttem 4 db kevés sóval nagyon habosra turmixolt tojást. Megvártam, míg az alsó oldal megszilárdult és egy lapát segítségével óvatosan megfordítottam. Amikor a másik oldal is megsült, tányérra borítottam.
Nagyon finom volt!!!
A fehérjés - de húsmentes - ételsor után 3 óra a várakozási idő.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése