2014. február 13., csütörtök

Zöldséges-csípős-currys rizs citromos-fokhagymás jégsalátával

Ez nem egy új recept, de olyan finom, hogy kiírom a főoldalra.
A rizs hozzávalói: 1 fej felaprított hagyma, pár evőkanál olaj (most kicsit többet használtam, mint szoktam),  2 x 450 gr-os Tesco-s zöldségkeverék, (az egyikben sárgarépa, borsó, karfiol és brokkoli,  a másikban szintén répa, borsó, póré, karfiol, zöldbab, fehérrépa, zellerszár, feketegyökér volt), 
25 dkg paraboiled rizs, 6-7 dl forró víz, 3 fehér kanál ételízesítő, 2 fehér kanál hot madras curry por, 1 kávéskanál chilipor. 
Szokásos módon készítettem el a rizst, először a hagymát, majd a zöldségeket dinszteltem meg, ráöntöttem a két főzőtasakból a rizst, megvártam, hogy a rizs is átforrósodjon, rátettem a fűszereket, forró vízzel felöntöttem. Lefedve takarékon 20 perc alatt készre főztem.
Amíg elkészült, 1 fej feldarabolt jégsalátából, 2 csipet sóval, fél citrom levével, pici olajjal, borssal és fokhagyma granulátummal finom ropogós salátát dobtam össze. 
Isteni volt együtt a tüzes rizs és a hűs-ropogós saláta. 
A szénhidrátos ebéd után 3 óra a várakozási idő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése