2016. január 28., csütörtök

Fokhagymás tarja brokkolis tésztával


Kicsit furcsának tűnhet ez az összeállítás, de Isten bizony nagyon finom volt. Az éjjel kigondoltam, hogy brokkolis tészta lesz ma az ebédem, aztán ahogy benéztem a hűtőbe megláttam, hogy van még pár szeletke tarja, amit meg kellene sütni, aztán eszembe jutott, hogy fokhagymásan megsütve talán kellemes kísérője lenne a szintén fokhagymás brokkolis tésztának. 
Természetesen mindkettőt Zepter módszerrel készítettem el. 

Először a mirelit brokkolit (45 dkg) tettem oda megpárolódni pici vízzel (0,5 dl), ételízesítővel, csiliporral, fokhagyma granulátummal és 1-2 csipet oregánóval ízesítve. Forrástól számítva 10 percig pároltam fedő alatt a tűzhelyet kikapcsolva, de az edényt a főzőlapon hagyva, aztán felöntöttem 1 liter forró vízzel, tettem bele egy pici olajat és még egy fehér műa. kanál ételízesítőt, amikor felforrt, egy csomag Durillo pillangó tésztát (50 dkg). Amikor újra forrásba jött, az edényt lefedtem és megint elzártam a tűzhelyet. 14 percig hagytam így főni a tésztát, 1x-2x megkeverve.


Mielőtt a tésztát a brokkolihoz tettem, másik főzőlapon elkezdtem felmelegíteni az üres palacsintasütőt. Amikor a belecseppentett víz szétfutott, mint a higany elkezdtem sütni a 3 kis szelet tarját. Először az egyik oldalt, aztán mikor elengedte az edény, a másik oldalt is elősütöttem, majd megszórtam pici sóval-borssal és rányomtam 1 gerezd fokhagymát. 


A fedőt rátettem és addig hagytam a kikapcsolt főzőlapon, míg a brokkolis tészta elkészült (közben egyszer megfordítottam a húsokat). A fedő alatt a hús finom szaftosra, ízesre sült. 


Szerintem nem tartott tovább fél óránál az elkészítése, de így is isteni ebédem lett. Remélem Legkisebbikem is megkóstolja estére ezt az összeállítást, amihez Neki is frissen sütöm majd meg a tarját. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése