2016. január 26., kedd

Rakott krumpli egy kicsit másképp - maradék krumpliból


Nem tudom mi az oka, de valahogy mindig elméretezem a köretnek szánt krumpli mennyiségét. Ez történt legutóbb vasárnap is, a körömpörkölthöz főzött krumpli nagyobb része megmaradt. Kidobni nem akartam, ezért gondolkodni kezdtem, mi legyen belőle. Végül kiötlöttem, hogy tejföllel-margarinnal kicsit átsütöm. Amikor kivettem ezeket a hűtőből, kezembe akadt egy kis virsli, meg egy kis füstölt kolbász is, na meg egy ici-pici trappista sajt darabka, hát úgy gondoltam ezeket is felhasználom, ártani nem fog az étel ízének, sőt.
Szépen kikentem a kis Zepter tepsimet tejföllel, és 6 szeletke margarint is raktam rá, hogy elég szaftos legyen. Aztán a krumpli következett, a kockákat kb. olyan szeletekre vágtam, mint a rakott krumplinál megszokott. Picit megsóztam, és néhány margarin darabkát dobtam rá, aztán egy pár felkarikázott Pikok bécsi virsli következett. Arra megint egy sor szeletelt krumpli, pici só, néhány füstölt kolbász szelet, és vékony margarin szeletek.


A kép elkészülte után megkentem tejföllel, ráreszeltem a pici sajtdarabot, és már majdnem betoltam a sütőbe, mikor eszembe jutott, hogy néhány tojással még teljesebb lenne az étel. De főtt tojásom nem volt, ezért csak a tetejére ütöttem 4 nyers tojást és rádobtam még pár szeletke margarint.


Aztán irány a 180 fokra előmelegített légkeveréses sütő, ahol addig sütöttem, míg ilyen szép lett


és már tálalhattam is.  Olyan finom volt, mint a legfinomabb szaftos rakott krumpli, még ezzel a kevés hozzávalóval is. Maradékeltüntető receptnek nagyon bevált!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése