A hét végi levesben főtt csirkemell csontokról lefejtett, apróra vágott
hús, leveszöldség és kevés füstölt kolbász felhasználásával készült ez a
mediterrán ízhatású paradicsomos mártás, ami kiválóan felhasználható
főtt tésztára, pizzára, vagy melegszendvicsre is.
a kenyérre kent húsos-kolbászos mártásra kis reszelt sajtot szórtam, pirosra sütöttem |
Hozzávalók:
1-2 evőkanál olaj, 1 kis fej hagyma felaprítva, 3 csirkemell főtt húsos csontjáról lefejtett, apróra vágott hús, és ugyancsak apróra vágott maradék leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zellergumó), pár deka füstölt kolbász vékonyra szelve, a szeletek kettévágva,
1 fehér kanál fűszerpaprika, kb. 2,5 dl passzírozott paradicsom és
ugyanannyi víz, kevés ételízesítő vagy só, pár csipet szárított
bazsalikom és oregánó, néhány csepp folyékony édesítőszer
A hagymát kevés olajon megdinszteltem, hozzáadtam a maradékokat, füstölt
kolbászt, fűszereztem, felöntöttem paradicsommal és vízzel, és lefedve
addig főztem, míg a hagyma megpuhult és a mártás besűrűsödött. Gyors és
finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése