Mára a csipetkés gulyásleves után valami könnyebb második fogásra vágytam.
A gyümölcsös tálon néhány karácsonyról maradt narancs és mandarin
mellett még pár alma is ott állt érintetlenül, valahogy nem akarnak
elfogyni. Így kigondoltam, hogy ma hármat felhasználok egy kis almás
palacsintához. Édes második fogás nem is tudom mikor volt utoljára, -
talán a mákos tészta, vagy a túró gombóc Apa kedvére -, almás palacsinta
meg szerintem már évek óta nem került asztalra, nem is tudom miért -
talán mert a meggylekváros-kakaós palacsinta volt a család kedvence,
ezért mindig azt kértek.
Az almás palacsinta hozzávalói:
20 dkg finom liszt, 5 dkg rétes liszt, 2 db M-es tojás, kb. 4 dl tej,
5 dkg cukor, 2 csipet só, fél csomag instant élesztő, 3 db hámozott,
finomra reszelt édeskés alma,
a sütéshez kevés olaj,
a szóráshoz némi porcukor őrölt fahéjjal összekeverve
A palacsintatészta hozzávalóit az alma kivételével simára kevertem,
amikor összeállt, belereszeltem az almát. Jó fél-háromnegyed órát állni
hagytam, aztán egy nagyobb serpenyőt kikentem olajjal, és kis
merőkanállal három kis kupac tésztát raktam bele, amiket kissé
elterítettem a merőkanállal. Közepesnél erősebb tűznél (7/12) szép
pirosra sütöttem a palacsinták mindkét oldalát,
aztán tányérra szedtem és őrölt fahéjjal összekevert porcukrot szitáltam rá. Ebből a mennyiségből 25 db minipalacsinta lett. Kár volt ilyen hosszú időre elfelejteni, mert nagyon finom!
aztán tányérra szedtem és őrölt fahéjjal összekevert porcukrot szitáltam rá. Ebből a mennyiségből 25 db minipalacsinta lett. Kár volt ilyen hosszú időre elfelejteni, mert nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése