2016. január 30., szombat

Sztrapacska tejföllel, reszelt sajttal



Még soha életemben nem készítettem sztrapacskát, de most végre rászántam magam és nem bántam meg. Igaz macerás kicsit a nyers krumpli lereszelése, de végül is nem túl hosszú idő alatt túl lehet lenni rajta. A receptet ITT találtam - köszönet érte.

A tészta hozzávalói:
45 dkg finom liszt, 1 db M-es tojás, 6 evőkanál olaj (a 2 evőkanál zsír helyett), kb. 80 dkg finomra reszelt nyers krumpli,  3/4 csapott fehér kanál só.

A lisztet nagy tálba mértem, beleütöttem a tojást, zsír helyett beletettem az olajat, aztán belekevertem a lereszelt krumplit, kicsit megsóztam és állni hagytam. Szerintem többet, mint 20 perc. Aztán felforraltam 2 liter vizet 1,5 fehér műa. kanál sóval, a tészta egy részét lapos tányérra tettem, onnan evőkanál hegyével a forrásban lévő vízbe szaggattam, egy gondolattal tovább főztem, mint a normál galuskát - ami ha feljön a víz színére már kiszedhető -, aztán  felforrósított füstölt szalonna zsírra szedtem, átforrósítottam, és már tálaltam is, hogy mielőbb megkóstolhassuk. 
Tejfölt és  reszelt trappista sajtot tettem rá, úgy ettük.  Legkisebbikemnek és nekem is nagyon ízlett. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése