A tányéron főtt-füstölt lapocka sonka, kolbász, főtt tojás, ecetes
torma, piros kaliforniaia paprika, hegyes-erős paprika, sörretek, lila
hagyma, és kígyó uborka. Mellé ünnepi foszlós kalács (nem én
készítettem, a mórahalmi Varga pékség terméke, ahol Legkisebbikem
dolgozik).
A füstölt-kötözött lapockasonkát (1,9 kg) gyorsfőző fedővel főztem az 5,8 literes fazékban, kis főzőkosárban, 2 liter forró vizet ráöntve, a pöcök kiugrásáig legnagyobb
fokozaton, utána 30 percig takarékon (3/12), majd még kb 15 percig
hagytam állni, amíg a pöcök magától visszaesett.
A sonkát kivettem, a levéből átöntöttem kb. 1/2 litert a kis Zepter
fazékba, abban főztem meg 1 szál lebőrözött csípős füstölt kolbászt,
forrás után 15 perc alatt, lefedve, takarékon (2/12). Utána kivettem a
kolbászt és a sonkás-kolbászos lében főztem meg 10 db tojást, forrás
után takarékon (1/12) fedő alatt, majd hideg vízzel leöblítettem a
tojásokat, hogy könnyebben hámozható legyen.
Isteni húsvéti vacsoránk lett!! Mindenkinek ilyen csodás húsvéti lakomát kívánok!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése