Ehhez az ételhez egy szép feszes padlizsánt és egy nagyobb fél
csirkemellfilét használtam fel. Egyszerű és gyors olaszos mártást főztem
belőlük spagettihez.
Hozzávalók:
1 kisebb fej hagyma felaprítva, 2-3 evőkanál olaj, 1 nagyobb fél csirkemellfilé (kb. 250 gr) - vékony csíkokra vágva, 1 nagyobb szép feszes padlizsán - tisztítás után felaprítva, mint itt,
1 csapott fehér műanyag kanál só, 1 fehér műanyag kanál fűszerpaprika,
kb. 2,5 dl passzírozott paradicsom, kb. 2,5 dl forró víz, 2-2 csipet
szárított oregánó és bazsalikom, néhány csepp folyékony édesítő.
1 liter forró víz, löttyintésnyi olaj, 1 fehér műanyag kanál só, 500 gr durum spagetti
A hagymát kevés olajon megdinszteltem, ráraktam a csíkozott
csirkemellet, addig pirítottam, míg mindenütt kifehéredett, akkor
hozzáadtam a padlizsánt. Sóztam, és rövid ideig együtt sütöttem, majd
ráraktam a fűszerpaprikát, felöntöttem passzírozott paradicsommal és
vízzel, fűszereztem oregánóval és bazsalikommal, végül néhány csepp
folyékony édesítővel szelídítettem a paradicsom savasságát. Takarékon,
fedő alatt pároltam készre, amíg a spagetti is megfőtt.
A spagettit Zepter módszerrel főztem, újraforrás után kikapcsoltam a
tűzhelyet, és 10 perc alatt puhítottam meg a tésztát, 1x-2x megkeverve,
hogy a szálak ne tapadjanak össze.
A tányéron reszelt sajttal lehetett megszórni, de anélkül is nagyon finom volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése