Tegnap a neten nézelődve láttam hasonlót valahol és nagyon megtetszett az ötlet. A gyerekekkel azt terveltük ki, hogy ma rántott sajt lesz késői ebédre, meg rántott zöldségek, de változtattam a terven, annyira furdalt a kíváncsiság, milyen is lehet ez a sonkás-sajtos tekercs. És mondhatom nem csalódtunk, mert isteni finom. Sült krumplival és majonézzel ettük.
Hozzávalók:
8 db sós palacsinta, 8 szelet prágai sonka, reszelt trappista sajt
ízlés szerint, a bundázáshoz rétes liszt, kevés sóval elhabart tojás,
morzsa.
Először a palacsintákat sütöttem meg. Kevés lisztet (vegyesen finom és
rétes), 1 tojást, kis tejjel, sóval és buborékos ásványvízzel kevertem
sima tésztává, aztán 2-3 evőkanálnyi olajat kevertem bele. Nyolc normál
méretű, és egy icipici palacsinta lett belőle. Persze csak a normál
méretűeket használtam fel.
Minden palacsintára fektettem egy-egy szelet prágai sonkát, rá egy kupac
durvára reszelt sajtot, két oldalát felhajtottam, majd feltekertem a
palacsintákat. Amikor mind elkészült szokásos módon bepaníroztam.
A sajtszeleteket először lisztbe, majd háromszor tojásba-morzsába
mártottam, és a hűtőbe raktam kicsit, hogy a panír megszilárduljon
rajtuk.
Forró olajban sütöttem meg először a panírozott palacsinta tekercseket,
majd a sajtszeleteket, aztán törlőpapírral bélelt tálra szedtem, hogy a
felesleges olaj lecsepeghessen és tálalhassam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése