Néhány napja főztem ezt a finom levest. Csak egy kis fazékkal, mert
Legkisebbikem továbbra sem rajong a gombáért, de Barátnőjének és nekem
is annyira ízlett, hogy végül Ő is megkóstolta. Igaz igyekezett a
gombákat kikerülni a szedésnél, és azt a néhány darabkát, ami mégis a
tányérjában kötött ki, módszeresen kiszedegette a leveséből, de utána
már Neki is nagyon ízlett.
Hozzávalók:
1-2 evőkanál olaj, 1 pici hagyma apróra vágva, kb. 18-20 dkg csiperke gomba tisztítva, cikkekre vágva, ételízesítő vagy só ízlés szerint, őrölt fekete bors, 1 evőkanál liszt, kb. 1,5 liter forró víz, 3 evőkanál 20 %-os tejföl, szárított petrezselyemzöld, 1-2
kávéskanál étkezési keményítő, fél kávéscsésze hideg víz, 3 púpos
evőkanálnyi finomra reszelt trappista sajt. Igény szerint reszelt sajt a
tetejére is.
Pici olajon a hagymát és a cikkekre vágott gombát ételízesítő és őrölt
bors hozzáadásával megpároltam, amikor az összes kioldódó nedv eltűnt
alóla, liszttel leszórtam és felöntöttem forró vízzel. Főztem kb. 10
percig, aztán hozzáadtam a tejfölt és a szárított petrezselyemzöldet.
Kicsit hígnak találtam a levest, ezért kevés hideg vízben elkevert
keményítővel sűrítettem még, majd belekevertem a reszelt trappista
sajtot, kiforraltam és tálalhattam. Durvára reszelt sajttal lehetett még
gazdagítani, de anélkül is nagyon finom volt!
A második fogás utána Rózsi mama féle krumplifőzelék volt fasírttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése