2023. június 6., kedd

Heti menü 04.03-tól 04.09-ig

Hétfő: levest nem kellett főznöm, mert van még halászlé és csirkeleves is. Így csak egy rizseshúst akartam készíteni csirke felsőcomb filéből (a csontokat is belefőztem, csak tálalás előtt kiszedtem őket). 

Aztán eszembe jutott, hogy a tegnapi hagymás krumplipüréből krumplis tésztát akartam főzni, hát gyorsan azt is összedobtam. Isteni selymes-szaftos krumplis tészta lett. Mindkettőt imádtam. Ma Apukám is kétféle másodikat kapott, választhatott mit enne inkább 🙂


Kedd: tojásos leves, brassói csirke felsőcomb filéből




Szerda: nem főztem, Apukámat kísértem el az urológiai klinikára, nem tudtam mikor végzünk, ezért hideg kaját vittem, kenyeret, sajtos bucit, sonkát. Szendvics volt az ebéd.

Csütörtök: csirke mellcsontokból leves, spenótfőzelék, bundás kenyér



Péntek: gombás csirkepörkölt tejföllel, tésztával


Szombat:  fűszeres sült csirke far-hát és szárnyak köztük sült fűszeres hasábkrumplival, ill. Bogikám kedvére sima sültkrumplival


Vasárnap: Húsvét vasárnapi reggeli


Ma meglátogattuk Párom Édesanyját, Aranka mamát. Ebédet is vittünk, ne Neki kelljen fáradni, és így indulás előtt Apukámnak is be tudtuk adni az ebédet.

Kacsanyakból főztem finom levest, 


és kétféle  második készült. Mivel a birkahús megfizethetetlen, így sertés lapockából főztem pörköltet  amihez a köret tészta vagy főtt krumpli volt. Későn kapcsoltam  így csak Fiam tányérjáról készült kép evés közben, mert én már túl voltam a pörköltön.


A másik második fogás sült kacsaszárnyak törtkrumplival.


Mama finom csalamádét kínált a második fogásokhoz, utána kétféle sütit. Az egyik a rózsa szelet, ami hasonlít a zserbóra, a másik neve barna-szőke (két barna lap között sárga piskóta és vanília krém). Mindkettőből kaptunk is, így ezeket is le tudtam fényképezni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése