2023. június 6., kedd

Heti menü 05.29-től 06.04-ig

Hétfő: Sertésgulyás (a megmaradt sertéspörkölt felhasználásával),  kelt palacsinták (12 kakaós, 8 vaníliakrémes, és néhány üres, hogy mindenki ízlése szerint kenhesse meg eperlekvárral


amerikai stílusú sült sajtos tészta (a pörkölt megmaradt tészta köretéből)



Kedd: levest nem főztem, volt csirkeleves májgaluskával, vagy sertésgulyás. Én májgaluskás levest ettem, ezt fényképeztem le


Másodiknak csirkeszárnyközepeket sütöttem, meg tepsis krumplit, fűszeresen, ahogy szoktam




Szerda: töltött paprika petrezselymes krumplival a saját kedvemre (a fél kiló darált húshoz 12 dkg rizst pár percig előfőztem hozzá, nehogy kemény maradjon)


És aki azt nem kért annak fasírt, krumplipürével (utóbbi Legkisebbikem tányérja volt és már enni kezdett, mikor kölcsön kértem a fényképhez)


06.01. Csütörtök: 63 éves lettem (hát ezt is megértem 🙂🍾🥂), ezért ünnepi ebédet készítettem. 

Csirkelevest csigatésztával (ebben 8 egész csirkeszárnyat főztem meg, amit később bepaníroztam és sütőben kirántottam)


Másodiknak nagy kedvencemet, töltött csirkecombot sütöttem, 4-et májas töltelékkel, 2-őt tojásos töltelékkel. Akinek egyik változat se jött be, ehetett rántott csirkeszárnyat. A köret krumplipüré volt.  Isteni ebédünk volt!!! 



Péntek: családi nyomásra Valdor golyókat sütöttem sültkrumpli volt mellé. (a golyók sajttal, és csípős kolbászos sajttal voltak töltve, sütőben 200 fokon pár perc alatt megsültek, így tudtam 4 tepsi sajtos korongot is sütni a ballagás utáni vendégségre. utóbbiról nem készült kép, de fent van a blogon, ott van kép is. 


Én maradtam a töltött paprikánál, most hidegen, de úgy is imádom


És végül egy kép Bogikámról, aki elballagott az oviból, ősztől már az iskolapadot koptatja.

Sikeres boldog életet kívánok innen is Bogikám! Nagyon szeretlek!


Szombat: Mie tésztás csirkeleves kínaias beütéssel csirkemell csíkokkal.


Másodiknak csirkepörköltet főztem 4 csirke farából, hátából, és fél feldarabolt csirkemell filéből. A többieknek szarvacska tésztával, magamnak pirított tarhonyát csináltam hozzá. 


A farrész alatt egy darab csirkemellfilé is lapult, a szedésnél nem vettem észre, csak amikor megfordítottam a húst.. Én nem ugrok annyira a csirkemellért, nekem túl száraz. Azért legyűrtem azt is 😀.

Vasárnap: karfiolleves pántlika tésztával - kicsit sok lett a tészta, vagy csak beitta a leves levét 😀


Rántott csirkemellfilé, levesben előfőzött karfiolrózsák panírozás után sütőben sütve (a sütőpapírt és a panírozott karfiolt is vékonyan be szoktam kenni olajjal - szilikon ecsettel-, hogy szebb színe legyen, aztán 200 fokon és légkeverésen sütöm), melléjük sültkrumplit sütöttünk, és aki kért majonézt is ehetett hozzá.



2 megjegyzés:

  1. Drága María, Isten éltessen sokáig, így utólag is! Jó egészséget, boldogságot kívánok, szeretettel,
    VToncsi

    VálaszTörlés