2023. június 6., kedd

Heti menü 04.24-től 04.30-ig

 Hétfő: csiperkekrémleves "ropogóssal"


Csirke borsos tokány csíkozott felsőcombokból, tésztával. 

(A csontokat is belefőztem, de tálalás előtt kiszedtem, aki akarta leeszegethette róluk a rajtuk maradt kis húst. A bőröket még az eladagolásnál lefagyasztottam, gyűlik a csirketepertőnek való.)


Kedd: a maradék felhasználás jegyében kenyérgombóc leves (a tegnapi pirított kenyérkockákból)


Nekem gombaszószos tészta (a tegnapi gombakrémleves és maradék tészta felhasználásával)


Frissen készült a többieknek: kolbászos lecsó pennével


Szerda: csülökpörkölt belefőzött krumplival, uborka salátával (kenyérrel - a szaft kitunkolására 😃

Isteni volt!!!!


Csütörtök: karfiolleves pántlika tésztával


Fűszres sültcsirke (most 6 felsőcombból és 6 szárnyból, mellé mexikói zöldségkeverék rizzsel


Péntek: ma csak egy gyors csirkepörköltet dobtam össze 4 csirke farából és hátából, meg 8 szárnyközépből. 

(Megint bevásároltam a Hungerit mintaboltban, csirkeszárny közepet 6 kilót (8x20 db, 4 sütésre/rántásra,párizsinek, egyébnek való, (ezt a hùsrészt szereti igazán a család) + 8 db a mai pörköltbe),  kacsaszárnyat (5 kg-ot, 7x6 db 2-3 sütésre, rizses húsba, vagy pörkölbe való kacsanyakkal vegyesen, mert nem zsíros), kacsanyakat (2 kg-ot 3 csomaggal lett, 14 db/csomag, persze tisztítva és összevágva, levesnek, egyébnek), meg 4 egész csirkét. Újabban nem lehet csirkemellet kapni, így oldom meg a problémát. Így lett 4 x 2 fél csirkemell filém (jó nagyok), 4 nagy mellcsont levesnek, 8 három ízületes szárny, 8 alsócomb, amit bőrösen hagytam, 8 felsőcomb bőr nélkül, és 4 far-hát, amiből ma a pörkölt készült. És persze a mellek és combok bőre tisztítva, összevágva. Lassan összejön egy sütésre való. Van mire "rájárni" a következő hetekben.)

Szombat: beregi sajttű (kenyérkocka, sajtkocka és sonkakocka pálcikára húzva és párizsiasan megsütve) sültkrumplival  Bogikám kívánságára


Vasárnap: csirkeleves cérnametélttel (és egy nagy csokor petrezselyemzölddel, mert imádom 🙂)


Párzsiasan sült csirkemellfilé és levesben előfőzött csirkeszárnyközepek krumplipürével és petrezselymes rizzsel




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése