2023. június 6., kedd

Heti menü 05.01-től 05.07-ig

 Május 1. Hétfő: "tepsis kertiparti":



füstölt szalonna zsírjával kikent sütőpapír, amire sertéssült fűszerkeverékemmel fűszerezett karika krumplit terítettem, hagymakarikákat osztottam el rajta, és beirdalt füstölt szalonna szeleteket pakoltam rá és 180 fokra és légkeverésre állított sütőbe toltam, addig sütöttem, míg a szalonnából kisült a zsír. Akkor kiszedtem és tovább sütöttem a hagymás krumplit. 


A sütés vége előtt pár perccel bacönnel takartam be az egészet, és beirdalt bécsi virslivel kiraktam a tetejét. Kb 10-15 percig sütöttem, akkorra ilyen lett:


A gyerekek a bacont  a mikróban még ropogósabbra sütötték és sajtot is olvasztottak hozzá. Nekem elég volt a hagymás krumpli, virsli és a kiolvasztott szalonna kenyérrel. A szalonnát elfelejtettem a tányéromra tenni, a kenyér és a villa hegye felöli tányéron maradt.  

Apukám úgy nyilatkozott, hogy ilyen finomat már régen evett 😃. Ő kapott előtte tegnapról maradt szűrt csirkelevest is cérnametélttel.

Bogikámnak meg sima sültkrumplit csináltam a virsli és sült szalonna mellé.

Kedd: zöldségleves cérnametélttel


Rizses kacsaaprólék (nyak és szárny)


Szerda: csikós tokány orsótésztával


Csütörtök: Legkisebbikem 37. szülinapján nem főztem, kedvenc pizzériánkból, a szegedi La Rosa pizzériából  rendeltem pizzát ebédre 2 jalapenóst  - ami eszméletlen csípős, de a fiúknak maximálisan a kedvence, hawait, ami sonkás ananászos a menyemnek, Bogikámnak sonkásat, nekem olyat, amit még soha nem kóstoltam, de olyat kellett választani, ami hasonlít a töki pomposhoz, mert azt Apukám azt szereti, vagyis tejfölös, szalonnás, hagymás.  Végül a jurta pizza mellett döntöttem, mert azon tejfölös alap, bacon, póréhagyma, juhtúró*, sajt és füstölt sajt volt, és tényleg isteni volt, csakúgy, mint a többi pizza. (Tudtam, hogy a juhtúrót is szereti, mert Anyukám minden házassági évfordulójukra juhtúrós nokedlit csinált, - az volt a házasságkötésük napján a vacsora Apukámék családjában.)

Legkisebbikemnek innen is minden jót kívánok 

szülinapja alkalmából!!!

❤️😘💝😘🍕🍺😘🎂💝😘❤️

Péntek: zöldborsóleves nokedlivel,


Sóval sült csirke szárnyközepek sült krumplival


Szombat: hamis gulyás néhány kolbász karikával és csipetkével, 15 db kakaós, 12 baracklekváros és 2 baracklekváros-kakaós kelt palacsinta Bogikám kérésére (- Ő a kakaósat imádja)


Vasárnap: leves 4 nagy csirkemell csontjából pántlika tésztával


Malibu csirkemell (rántott csirkemell filére sonka csíkok és reszelt sajt grillben rápirítva), sima rántott csirkemell, sajtbodag krumplipürével vagy sült krumplival (én csak malibu csirkemellet ettem krumplipürével  ezért ezt fényképeztem)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése