2014. szeptember 25., csütörtök

Kapros-tejfölös cukkinikrémleves


Ez a leves a "gyorsan valami forrót, mert rögtön megfagyok" jegyében született egy öreg, vastaghéjú cukkiniből, amit megtisztítottam, kimagoztam, és nagyon apróra vágtam - így a súlya 550 gr volt. Fazékba raktam, felöntöttem 1,2 liter forró vízzel, fűszereztem sóval, ételízesítővel, pici csili porral, 2 kávéskanál fokhagyma granulátummal és 1,5 fehér kanál szárított kaporral. Forrás után 5-6 percig főztem, majd botmixerrel összeturmixoltam. Habarást készítettem 1 evőkanál lisztből, fél evőkanál keményítőből, kb. 1 dl hideg vízzel és kávéskanálnyi olajjal, ezzel besűrítettem a levest. Tettem még bele 3-4 evőkanál 20 %-os tejfölt, aztán megint összeturmixoltam, hogy a habarás és a  tejföl is egészen elvegyüljön benne. Még néhány perc forralás és már ehettem is ezt a selymesen krémes, ízes levest. 
Második fogásnak kelkáposzta főzelék készült, amihez az ünnepről megmaradt csirkepörköltet, vagy sült virslit lehetett választani. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése