2014. szeptember 24., szerda

Tejfölös-sonkás-sajtos croissant

Friss leveles tésztából készítettem a mai reggelit. Olyan hideg volt, meleg reggelire vágytam és jól esett a sütő melege is. 
2 csomag bolti  leveles tésztát 4-4 egyenlő részre osztottam. Mind a 8 tészta vastagabbik oldalára tettem 1-1 evőkanál tejfölt, majd elosztottam rajtuk 18-20 dkg csíkokra vágott sonkát. Vastagabbik felénél kezdve felcsavartam a tésztát (a végeit kicsit behajtottam, hogy ne folyjon ki belőle a tejföl), sütőpapírral bélelt sütőlapra pakoltam. Mindegyik kifli tetejét megkentem tejföllel, pici Himalája sót pergettem rájuk, és jó bőven megpakoltam durvára reszelt trappista sajttal - kétfélével, zsírossal és félzsírossal vegyesen. 250 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem, aztán nagyon vártam, hogy langyosra hűljön, és meg tudjuk kóstolni. Nagyon ízlett a családnak. Legkisebbikem már megrendelte a következő adagot :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése