2014. szeptember 28., vasárnap

Tejfölös-tárkonyos fehér krumplileves csipetkével


Rendhagyó vasárnapi ebéd készült ma nálunk a gyorsaság és egyszerűség jegyében. Tárkonyos fehér krumplileves csipetkével, tejszínes-tejfölös habarással, ami után Apa túrógombócot kapott, mi meg Legkisebbikemmel halas-rákos-paradicsomos tésztát ettünk.
A leveshez tisztítás és megmosás után negyedekre, majd vékony szeletkékre vágtam 4 db krumplit, 2-2 sárgarépát és petrezselyem gyökeret,  negyed zellergumót, fél fej hagymát, és egy darabka hegyes erős paprikát. Fazékba raktam a zöldségeket és felöntöttem 3 liter forró vízzel. Ízesítettem val, borssal, ételízesítővel, szárított tárkonnyal és petrezselyemzölddel, és forrás után 10 percig főztem, majd beleraktam 3 fél marék 8 tojásos szárított csipetkét, és 15 percig főztem. Addigra megfőttek a zöldségek, a krumpli és a csipetke is, ezért behabartam 2 evőkanál rétes lisztből, 1,5 dl tejszínből és 3 evőkanál tejfölből, meg pici hideg vízből turmixolt habarással. Kiforraltam, közben még ízesítettem egy nagy csipet szárított tárkonnyal és csipet sóval és tálalhattam is.
Apa túrógombóca a szokásos módon készült
A mi halas-rákos-paradicsomos tésztánk mártásához felhasználtam 1 olajos tonhal konzervet, 1 piripiris olajos szardínia konzervet, 250 gr mirelit garnélát (glazúrjég nélkül 200 gr), fél fej felaprított hagymát, egy darabka apróra vágott hegyes-erős paprikát, fél liter 100 %-os paradicsomlevet, sót, pici sót, és csiliport, 1-1 nagy csipet szárított oregánót és bazsalikomot. Mellé egy csomag szarvacska tésztát főztem meg szokásos módon. 
A halkonzervek olaján megdinszteltem a hagymát és hegyes erős paprikát, ráraktam a halakat, rákot, lepirítottam kicsit (eléggé fröcskölt), majd felöntöttem paradicsomlével, fűszereztem és pár percig főztem.  Kicsit zupásnak néz ki, de nagyon finom volt :)!!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése