2014. szeptember 20., szombat

Kuruc pecsenye

 

Nem tudom honnan kapta a nevét ez a finom étel, mert nem hiszem, hogy a kuruc időkben használtak volna mustárt, de ki tudja... Én a Planétás kártyák lapozgatása közben leltem rá, és egyből elhatároztam, hogy ezt kipróbálom. 

 Vettem is egy szép tarját, amiből 6 dupla szeletet vágtam, kiterítettem a húsokat, majd gyengén megsóztam mindkét oldalukat. Aztán a belső oldalakat megkentem 1-1 mogyorószemnyi mustárral, ráfektettem egy nagy szelet Dulano csemege sonkát kettévágva, a húsokat összetűztem hústűvel, paprikás lisztbe forgattam, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre raktam. A sütőpapírt minden hús alatt egy-egy evőkanálnyi olajjal megkentem, aztán a húsokat először megmártottam kicsit benne, majd megfordítottam, hogy az olajos felük legyen felfelé.

180 fokra előmelegített, sütőbe tettem, de kb. fél óra múlva 200 fokra emeltem a hőt, mert nem sült eléggé a hús, de nekem még így is kb. 1,5 óra kellett, hogy ilyen szép pirosra, puhára de mégis szaftosra  süljön a kuruc pecsenyém. Sült krumplit készítettem mellé köretnek. 
A tarja csontjából, meg a holnapra vásárolt hosszúkaraj csontjából isteni leves készült a pecsenye elé első fogásnak (szokásos jelzések után 25 percig főztem gyorsfőző fedővel, aztán sós vízben megfőzött cérnametéltre szűrtem).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése