2020. október 9., péntek

Olaszos húsgolyócskák spagettivel

                              

Új kedvenc a családban..., bár Legkisebbikem nem rajong a darált húsért (csak a kolbászt, a hamburgert, a csevapot meg a fasírtot szereti 😃), azért ezt is megeszi, sőt még ízlik is Neki. Mi többiek meg imádjuk - Bogika persze csak a szószt, de azt gyűri befelé a spagettivel 😉. 

Ma, mikor újra felvetődött, hogy ez legyen ebédre, gondolkodnom kellett, hogy a múltkor hogy is csináltuk?

Hát elhatároztam, hogy leírom, legközelebb ne kelljen törni a fejem 😄.

Kell hozzá először is 1/2 kg darált sertéshús. A fűszerezéshez 1 csapott fehér műanyag kanál só, 1/2 fehér kanál fokhagyma granulátum, 1 kávéskanál őrölt bors, 1/2 kávéskanál őrölt kömény, 2 jó nagy csipet szárított oregánó, 1/2 fehér kanál fűszerpaprika.

Ezeket nagyon alaposan összegyúrjuk, és pici golyócskákat gömbölygetünk a masszából.

Nagy serpenyőben 2-3 evőkanál olajat hevítünk és a golyócskákat szépen körbesütjük, amikor már szépen színesednek ráreszeljük egy kisebb fej hagyma felét (én a biztonság kedvéért egy tányérra reszeltem, hogy nehogy megégjen az eleje mire a végére érek), átforgatjuk, felöntjük egy doboz Nostia passzírozott paradicsommal (500 gr), illetve a dobozt kiöblítjük és azt a vizet is hozzáöntjük (kb. 2 dl). A paradicsomszószt  ízesítjük, én 3/4 csapott fehér műanyag kanál ételízesítőt, 1-1 kávéskanál fokhagyma granulátumot, és oregánót, és 3-4 teáskanál cukrot tettem bele és lefedve főztem kb. fél óráig. A közben elpárolgó folyadékot pótolni kell, én kb. 1,5 dl vizet öntöttem hozzá, jól kiforraltam és a közben megfőzött spagettivel tálaltam. 

Bogikám imád a konyhában tevékenykedni, most míg én kigömbölygettem a golyócskákat, Ő kettétörte a spagettiszálakat, hogy kevesebbet kelljen velük küzdeni a tányéron. Megjegyezte, hogy ugyanúgy gyúrtam a husit, mint a tésztát szoktam. Ő is akarta, de a nyers húst nem engedtem neki. Helyette volt a spagettizés.

Elnézést, hogy a fényképek nem túl jól sikerültek, de már ettem, mikor eszembe jutott, hogy le kellene fényképezni. Érdemes kipróbálni, mert tényleg isteni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése