2020. október 10., szombat

Piacos lángos

                              


Eddig ha lángost sütöttem mindig került bele valamilyen maradék krumplipüré. Ma nem volt maradék krumpli, ezért piacos lángost sütöttem, ami még az egyszerűnél is egyszerűbb, és alig pár hozzávalóból elkészül. 

Ezekből:

1 kg finom liszt, 2 fehér műanyag kanál só,  kb. 1/2  liter langyos víz, 2 teáskanál cukor, 1 csomag Lidl-s friss élesztő,  2-3 evőkanál olaj + olaj a formázáshoz és a sütéshez

2 dl langyos vízben elkevertem a cukrot és felfuttattam benne az élesztőt. (Nem úgy nézett ki, mint mikor tejben futtatom, inkább csak kicsit habos halványbarna  víznek látszott) 

A lisztben elkevertem a sót és mikróban kicsit meglangyosítottam, majd hozzáöntöttem a felfutott  élesztőt + még 3 dl langyos vizet, és dagasztani kezdtem. Nekem kellett még egy pici langyos víz, hogy kellemesen összeálljon a tészta + még 2-3 evőkanál olaj is. Alaposan kidagasztottam, aztán előbb folpackkal, majd konyharuhával is letakartam és beraktam a mikróba 90 Wattra és 7 percre, hogy beinduljon a kelés. A 7 perc leteltével a kikapcsolt mikróban hagytam még kb. 15 percig kelni (tele lett a tál), majd a tészta felét olajozott tepsire raktam, ellapogattam, nagy pogácsa szaggatóval kiszaggattam. Olajat hevítettem, és forró olajban, de a hőt mérsékelve sütöttem meg az olajos kézzel meghúzogatott lángosokat. Tényleg piacos lángos íze és állaga volt. Sóval, fokhagymával, sajttal, tejföllel lehetett enni. 

A képen az ebédről megmaradt lángosok vannak, de a hűtőben még pihen a tészta másik fele, abból estére, vagy holnap reggel sütök újra frisset - reményeim szerint a hűtőben pihentetett tésztából is finom lesz. 

A receptet ITT találtam, köszönet érte.




Persze ma is volt leves, méghozzá babérleveles fehér krumpileves, ami ízre teljesen olyan, mint  a  Rózsi mama-féle krumplifőzelék. Isteni!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése