2020. október 4., vasárnap

Vasárnapi ebédünk raklettről és HotPan-ből

 

Legkisebbikem tegnap felvetette, hogy mi lenne, ha vasárnapra nem a szokásos menüsor készülne (húsleves, rántott hús - vagy párizsi, rántott zöldségek, sajtbodag, krumplipüré - sültkrumpli - vagy párolt rizs, salátával vagy majonézzel). Vegyük elő inkább a raklett sütőt és csináljunk grillezett virslit, debrecenit, olvasztott sajtot. Én tovább gondoltam, így került a raklett sütőre legelőször 4 szelet bacon is, a HotPan-be meg kis füstölt szalonna kiolvasztása után hagyma és paradicsom karikák ill néhány kimagozott zöldpaprika. Mellesleg még sütöttünk egy kis krumplit is, ill. friss bagett, ketchup és mustár is került még a felsoroltak mellé. 






Nagyon jól  összedolgoztunk Legkisebbikemmel, amíg én előkészítettem a krumplit meg a zöldségeket a sütéshez, addig Ő gyönyörűen beirdalta a virsliket és debreceniket. 
A krumpli és zöldségsütéssel kezdtük, utána kerültek a picit beolajozott raklett kőre a bacon szeletek. Amikor megsültek, a virsli és debreceni következett, ezzel egyidőben a sajtos lapátok is bekerültek a kő alá. Mire a virsli meg a debreceni megsült, addigra a sajt is szépen megolvadt, megpirult, sőt a sültkrumpli is kész lett, meg a sült zöldségek is, úgyhogy rögtön ehettük, További 6 db beirdalt virslit sütöttünk még, de azt már nem bírtuk megenni. Isteni ízgazdag ebédünk volt! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése