2021. november 11., csütörtök

Káposztás-csípős smack leves

                               

Múltkor már írtam, hogy nagy népszerűségnek örvendenek családtagjaim körében a smack levesek. Az utóbbi időben volt többféle is itthon, nagyobb kiszerelésű drágább (100 gr-os Smack mahahús ízű), és kevesebb tésztát tartalmazó  olcsóbb változat is (60 gr-os Tesco csirke és marha). Tudom egyik sem egy kulináris csúcs, de ez a sült, göndör tészta nekem is beindította a fantáziámat.  Néhány hete a saját készítésű csirkelevesembe tettem ilyen tésztát, és mondhatom finom lett a végeredmény, ma pedig őrölt borstól kellemesen csípős pirított káposztás levest készítettem csak magamnak egy kisebb csomagos tésztából. (A tasakokban található fűszer csomagot mindkét esetben félretettem.)

Hozzávalók:

Egy kis fej káposzta egynegyede, kevés olaj, só és őrölt bors ízlés szerint, 5-6 dl forró víz, 1 csomag smack tészta 60 gr-os

A káposztát rövid vékony csíkokra vágtam, kicsit megsóztam-borsoztam és kevés olajon világos barnára pirítottam. Amikor megpirult felöntöttem forró vízzel, felforraltam, kóstolás után sóztam még kicsit és beletettem egy csomag smack tésztát. Fedő alatt forraltam pár percet és már ehettem is. Először villával, majd kanállal. Amilyen egyszerű, olyan finom volt. Érdekes, hogy a pirított káposzta ugyanúgy kivilágosodik a főzés során, mint a pirított tarhonya, viszont a leves levét szép világosbarnára színezte.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése