2016. április 22., péntek

"Rumos"-meggyes muffin



Valamikor régebben egy Tesco újságból vágtam ki a receptet és betettem a Planétás kártyáim dobozába. Most a kezembe került, és mivel már napok óta valami édességet vagyok ehetnék (hát ezt is megértem  !?!), megsütöttem.
Igaz nem volt minden itthon, ami a receptben szerepelt, de ami nem volt, úgy gondoltam kiváltom mással - és úgy is lett. Végül is nem csalódtunk, finom muffin lett, és ráadásul rengeteg, 24 db. Most mindent 2,5 dl-es bögrével mértem, bár jobban szeretem mérlegen mérni a hozzávalókat, de a receptben így volt megadva...

Ezek kerültek bele:

Száraz alapanyagok: 
2 bögre finom liszt (bár az eredeti receptben 1,5 bögre liszt és 0,5 bögre keményítő szerepelt, de nem volt annyi keményítőm itthon), 2 púpos evőkanál cukrozatlan holland kakaópor, 1 csomag sütőpor - ezeket egy tálban összekevertem.

Másik tálban a nedves alapanyagokat kevertem össze:
1 tojás, 1 bögre (por)cukor, kb. 6 dkg maragarin, 2 evőkanál olaj, l,5 bögre 2,8 %-os tej (bár az eredeti recept szerint 1 bögre tej és 2 dl tejföl kellett volna), kb. 1 evőkanál jamaicai rum aroma (az eredeti recept szerint 3 csepp)
továbbá 1 üveg lecsepegtetett magozott meggybefőtt
Először a száraz alapanyagokat kevertem össze, aztán a nedveseket, majd a nedveseket a szárazhoz öntöttem és sima tésztává kevertem. Belekevertem 1 bögre lecsepegtetett meggybefőttet és papírkapszlival bélelt muffinformába kanalaztam. Mindegyikre egy-egy szem meggyet tettem így éppen elfogyott az üveg befőtt. 
180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben sütöttem, a szilikon formában sült muffinokat 20 percig, a 12-es fém formában sült muffinokat további 5 percig, amíg a tűpróba után nem ragadt a tű. 
Nem bírtam megvárni, hogy teljesen kihűljenek, és rám nem jellemző módon azon frissiben jó néhányat bekaptam. Legalább ez megédesítette az amúgy elég keserű életemet és néhány pillanatra boldoggá tett. Mert mióta drága Párom itt hagyott, boldogtalan vagyok. Nagyon.
Rettenetesen hiányzik :'( .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése