Valamikor régebben egy Tesco újságból vágtam ki a receptet és betettem a Planétás kártyáim dobozába. Most a kezembe került, és mivel már napok óta valami édességet vagyok ehetnék (hát ezt is megértem !?!), megsütöttem.
Igaz nem volt minden itthon, ami a receptben szerepelt, de ami nem volt, úgy gondoltam kiváltom mással - és úgy is lett. Végül is nem csalódtunk, finom muffin lett, és ráadásul rengeteg, 24 db. Most mindent 2,5 dl-es bögrével mértem, bár jobban szeretem mérlegen mérni a hozzávalókat, de a receptben így volt megadva...
Ezek kerültek bele:
Száraz alapanyagok:
2 bögre finom liszt (bár az eredeti receptben 1,5 bögre liszt és 0,5 bögre keményítő szerepelt, de nem volt annyi keményítőm itthon), 2 púpos evőkanál cukrozatlan holland kakaópor, 1 csomag sütőpor - ezeket egy tálban összekevertem.
Másik tálban a nedves alapanyagokat kevertem össze:
1 tojás, 1 bögre (por)cukor, kb. 6 dkg maragarin, 2 evőkanál olaj, l,5 bögre 2,8 %-os tej (bár az eredeti recept szerint 1 bögre tej és 2 dl tejföl kellett volna), kb. 1 evőkanál jamaicai rum aroma (az eredeti recept szerint 3 csepp)
továbbá 1 üveg lecsepegtetett magozott meggybefőtt.
Először a száraz alapanyagokat kevertem össze, aztán a nedveseket, majd a
nedveseket a szárazhoz öntöttem és sima tésztává kevertem. Belekevertem
1 bögre lecsepegtetett meggybefőttet és papírkapszlival bélelt
muffinformába kanalaztam. Mindegyikre egy-egy szem meggyet tettem így
éppen elfogyott az üveg befőtt.
180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben sütöttem, a szilikon
formában sült muffinokat 20 percig, a 12-es fém formában sült muffinokat
további 5 percig, amíg a tűpróba után nem ragadt a tű.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése