Rozsnyai Gabriella receptje alapján szabadon :).
Amikor megláttam ezt a receptet, beindult a fantáziám, és alig vártam,
hogy elkészíthessem. Mivel a családban csak én szeretem az ilyen
vadas-szerű ételeket, nem gondolkodtam nagy mennyiségben, csak annyit
készítettem, amit kétszeri étkezésre meg bírok enni.
A hozzávalók nálam:
Kevés olaj, 1/2 fej felaprított hagyma, 1 nagyobb sárgarépa
és 2 kisebb félhosszú petrezselyemgyökér tisztítás után hosszában három
szeletre vágva, rézsutosan feldarabolva, fél csirkemell filé vékony csíkokra vágva, 1 csapott fehér műanyag kanál ételízesítő, 2 db babérlevél, 1/2 liter víz, a habaráshoz: 1/2 dl hideg víz, 1 púpos evőkanál rétes liszt, 2 evőkanál tejszín, az ízesítéshez: 2 evőkanál mustár, 1 citrom sárga reszelt héja, pici só.
A hagymát és a ferdén darabolt zöldségeket megdinszteltem, ráraktam a
csíkokra vágott csirkemellet, és addig sütöttem, míg kifehéredett.
Ízesítettem ételízesítővel, babérlevéllel, együtt pirítottam kicsit,
aztán felöntöttem vízzel. Lefedve addig főztem, míg a zöldségek
megpuhultak. Akkor habarást készítettem vízből, lisztből és tejszínből,
amivel behabartam az ételt. Beletettem a mustárt, belereszeltem egy
megmosott citrom sárga héját és még néhány percig főztem. Megkóstoltam,
kellett még bele 1-2 csipet só, és máris tálalhattam. Spagetti volt a
körete és mondhatom, isteni finom ebédem volt.
Előétel ma a szokásos csirkeleves volt, ami gyorsfőző fedővel szokásos
jelzések után 7 perc alatt elkészült a főzőlapról félrehúzott fazékban. A
levesbetét zabkocka tészta volt.
A többieknek, akik nem szeretik az ilyen vadas-szerű ételeket,
csirkemellből készült gyros volt az ebéd második fogása,
sültkrumplival, tzatzikivel, úgyhogy Ők sem maradtak éhen, sőt alaposan
degeszre tömték a pocakjukat :). Most mindenki elégedetten pihen :).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése