2016. április 17., vasárnap

"Esterházy" csirkemellcsíkok...


Rozsnyai Gabriella receptje alapján szabadon :). 
Amikor megláttam ezt a receptet, beindult a fantáziám, és alig vártam, hogy elkészíthessem. Mivel a családban csak én szeretem az ilyen vadas-szerű ételeket, nem gondolkodtam nagy mennyiségben, csak annyit készítettem, amit kétszeri étkezésre meg bírok enni. 
A hozzávalók nálam: 
Kevés olaj, 1/2 fej felaprított hagyma,  1 nagyobb sárgarépa és 2 kisebb félhosszú petrezselyemgyökér tisztítás után hosszában három szeletre vágva, rézsutosan feldarabolva,  fél csirkemell filé vékony csíkokra vágva, 1 csapott fehér műanyag kanál ételízesítő, 2 db babérlevél, 1/2 liter víz, a habaráshoz: 1/2 dl hideg víz, 1 púpos evőkanál rétes liszt, 2 evőkanál tejszín, az ízesítéshez: 2 evőkanál mustár, 1 citrom sárga reszelt héja, pici só
A hagymát és a ferdén darabolt zöldségeket megdinszteltem, ráraktam a csíkokra vágott csirkemellet, és addig sütöttem, míg kifehéredett. Ízesítettem ételízesítővel, babérlevéllel, együtt pirítottam kicsit, aztán felöntöttem vízzel. Lefedve addig főztem, míg a zöldségek megpuhultak. Akkor habarást készítettem vízből, lisztből és tejszínből, amivel behabartam az ételt. Beletettem a mustárt, belereszeltem egy megmosott citrom sárga héját és még néhány percig főztem. Megkóstoltam, kellett még bele 1-2 csipet só, és máris tálalhattam. Spagetti volt a körete és mondhatom, isteni finom ebédem volt. 
Előétel ma a szokásos csirkeleves volt, ami gyorsfőző fedővel szokásos jelzések után 7 perc alatt elkészült a főzőlapról félrehúzott fazékban. A levesbetét  zabkocka tészta volt. 
A többieknek, akik nem szeretik az ilyen vadas-szerű ételeket, csirkemellből készült gyros volt az ebéd második fogása, sültkrumplival,  tzatzikivel, úgyhogy Ők sem maradtak éhen, sőt alaposan degeszre tömték a pocakjukat :). Most mindenki elégedetten pihen :). 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése