2016. április 8., péntek

Csilis bab csirkemellel, rizzsel


Mostanában a csirkemell a leginkább kedvelt húsféle nálunk, de már nem tudom mit készítsek belőle. Nem lehet mindig rántott csirkemellet enni. Ma, miközben azon gondolkodtam, mi legyen a csirkemellből, eszembe jutott, hogy régen volt már csilis bab. Volt itthon hozzá minden alkatrész, ezért végül az készült, "kísérőnek" pedig főzőtasakos parboiled rizs. 
Hozzávalók:
2-3 evőkanál olaj, 1 fej hagyma és 3-4 gerezd fokhagyma felaprítva, 350 gr csirkemell filé apróra kockázva, só, csípős fűszerpaprika és szárított oregánó ízlés szerint, 1 doboz passzírozott paradicsom (Nostia 500 gr), + kevés víz, amivel a dobozt kiöblítettem, 2 doboz konzerv vörös bab (összesen 510 gr) levétől leöblítve, pár csepp folyékony édesítőszer
A rizshez:
Kb. 7-8 dl víz, 2/3 csapott fehér műanyag kanál só, 1 főzőtasak (125 gr) parboiled rizs 
(A Tescoban találtam, Mesterrizs a neve, 500 gr-os dobozban kapható, és ez jó fajtának tűnik, nem mászkos.)

A hagymákat kevés olajon megdinszteltem, ráraktam a húskockákat, fehéredésig sütöttem. Fűszereztem sóval, oregánóval és fűszerpaprikával, majd felöntöttem passzírozott paradicsommal és a doboz öblítésére szolgáló vízzel. Újraforrás után 15 percig főztem lefedve, takarékon (4/12). Akkor belekevertem a leöblített babot, összeforraltam. Kóstolás után még pár csepp folyékony édesítőszerrel enyhítettem a paradicsom savasságát.
Közben megfőztem a tasakos rizst is, forrás után kb. 18 perc alatt.  
Nagyon finom lett, nem túl csípős, de azért csíp egy kicsit. Apuci imádná az biztos, még így csirkemellel is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése