Mostanában a csirkemell a leginkább kedvelt húsféle nálunk, de már nem
tudom mit készítsek belőle. Nem lehet mindig rántott csirkemellet enni.
Ma, miközben azon gondolkodtam, mi legyen a csirkemellből, eszembe
jutott, hogy régen volt már csilis bab. Volt itthon hozzá minden
alkatrész, ezért végül az készült, "kísérőnek" pedig főzőtasakos
parboiled rizs.
Hozzávalók:
2-3 evőkanál olaj, 1 fej hagyma és 3-4 gerezd fokhagyma felaprítva,
350 gr csirkemell filé apróra kockázva, só, csípős fűszerpaprika és
szárított oregánó ízlés szerint, 1 doboz passzírozott paradicsom (Nostia
500 gr), + kevés víz, amivel a dobozt kiöblítettem, 2 doboz konzerv
vörös bab (összesen 510 gr) levétől leöblítve, pár csepp folyékony
édesítőszer
A rizshez:
Kb. 7-8 dl víz, 2/3 csapott fehér műanyag kanál só, 1 főzőtasak (125 gr) parboiled rizs
(A Tescoban találtam, Mesterrizs a neve, 500 gr-os dobozban kapható, és ez jó fajtának tűnik, nem mászkos.)
A hagymákat kevés olajon megdinszteltem, ráraktam a húskockákat,
fehéredésig sütöttem. Fűszereztem sóval, oregánóval és fűszerpaprikával,
majd felöntöttem passzírozott paradicsommal és a doboz öblítésére
szolgáló vízzel. Újraforrás után 15 percig főztem lefedve, takarékon
(4/12). Akkor belekevertem a leöblített babot, összeforraltam. Kóstolás
után még pár csepp folyékony édesítőszerrel enyhítettem a paradicsom
savasságát.
Közben megfőztem a tasakos rizst is, forrás után kb. 18 perc alatt.
Nagyon finom lett, nem túl csípős, de azért csíp egy kicsit. Apuci imádná az biztos, még így csirkemellel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése