2016. április 3., vasárnap

Gombás omlett

Tegnap délután a tévé csatornái között kattintgatva rátaláltam az Élet ízei című filmre. Már ment egy ideje, mégis azonnal megragadta a figyelmemet és nem léptem tovább. Nagyon tetszett a film, és ahogy azt az omlettet sütötték, - azonnal meg is kívántam. Már este elhatároztam, hogy ma omlett lesz a reggelim. Méghozzá gombával.
Gyorsan meg is csináltam és azonnal meg is ettem. Lehet, hogy a Michelin-csillagos étterem tulajdonos hölgyének nem tetszett volna, de nekem ízlett. 

Ezeket használtam hozzá:
3-4 teáskanál Flora margarin, 1 evőkanálnyi apróra vagdalt hagyma, 3-4 dkg tisztított, lehelet vékonyra szelt csiperke, 4 tojás, 2 evőkanál 30 %-os tejszín, só, bors, 2 csipet szárított petrezselyemzöld
Vaj híján felforrósított margarinon üvegesre pároltam a hagymát, majd ráraktam a gombaszeleteket, picit megsóztam, és addig pároltam, míg a kioldódó nedvét elfőtte. (Közben a margarint pótolni kellett, mert szinte eltűnt alóla.) A tojásokat elhabartam tejszínnel, sóval, borssal és szárított petrezselyemzölddel, majd óvatosan a gombára öntöttem. Mozgattam kicsit a serpenyőt, hogy egyenletesen elterüljön a tojás, majd fakanállal is megmozgattam kicsit a közepénél és a szélénél. Addig sütöttem, míg majdnem teljesen megszilárdult, aztán kettéhajtottam és tányérra csúsztattam. Lehet, hogy az alja kicsit túlsült, de így is ízlett. 

Azért egy finom lágy rántottát, - ahogy Apuci szerette -, nem adnék oda érte cserébe :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése