Tegnap délután a tévé csatornái között kattintgatva rátaláltam az Élet ízei
című filmre. Már ment egy ideje, mégis azonnal megragadta a figyelmemet
és nem léptem tovább. Nagyon tetszett a film, és ahogy azt az omlettet
sütötték, - azonnal meg is kívántam. Már este elhatároztam, hogy ma
omlett lesz a reggelim. Méghozzá gombával.
Gyorsan meg is csináltam és azonnal meg is ettem. Lehet, hogy a
Michelin-csillagos étterem tulajdonos hölgyének nem tetszett volna, de
nekem ízlett.
Ezeket használtam hozzá:
3-4 teáskanál Flora margarin, 1 evőkanálnyi apróra vagdalt hagyma,
3-4 dkg tisztított, lehelet vékonyra szelt csiperke, 4 tojás, 2 evőkanál
30 %-os tejszín, só, bors, 2 csipet szárított petrezselyemzöld
Vaj híján felforrósított margarinon üvegesre pároltam a hagymát, majd
ráraktam a gombaszeleteket, picit megsóztam, és addig pároltam, míg a
kioldódó nedvét elfőtte. (Közben a margarint pótolni kellett, mert
szinte eltűnt alóla.) A tojásokat elhabartam tejszínnel, sóval, borssal
és szárított petrezselyemzölddel, majd óvatosan a gombára öntöttem.
Mozgattam kicsit a serpenyőt, hogy egyenletesen elterüljön a tojás, majd
fakanállal is megmozgattam kicsit a közepénél és a szélénél. Addig
sütöttem, míg majdnem teljesen megszilárdult, aztán kettéhajtottam és
tányérra csúsztattam. Lehet, hogy az alja kicsit túlsült, de így is
ízlett.
Azért egy finom lágy rántottát, - ahogy Apuci szerette -, nem adnék oda érte cserébe :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése