2016. április 6., szerda

Selymes sajtos-gombaszósz tésztára - vagy húsra


A kb. 1 hónapja készített sajtos gombaleves úgy megihletett, hogy most egy istenien selymes, sajtos gombaszószt készítettem egyszerű ebédünk második fogásaként, spagettivel. 
Hozzávalók: 
2-3 evőkanál olaj, egy kisebb fej hagyma fele apróra vágva, kb. 15 dkg csiperke gomba tisztítva, vékonyra szelve, 3/4 csapott fehér műanyag kanál ételízesítő, 1 púpos evőkanál rétes liszt, 2,5 dl víz, 1 dl 30 %-os tejszín, 3 púpos evőkanál 20 %-os tejföl, őrölt bors, 2-3 szelet Bluedino lapkasajt, fél maréknyi (kb. 3-4 evőkanál) durvára reszelt zsíros gouda sajt. 
Tetszés szerinti főtt tészta - nálunk most durum spagetti Zepter módszerrel megfőzve. 
A hagymát és gombát kevés ételízesítővel megszórva addig pároltam, míg az összes kioldódó nedv elpárolgott alóla. Akkor leszórtam 1 púpos evőkanál rétes liszttel, hagytam kicsit lepirulni, aztán felöntöttem vízzel és tejszínnel, beleraktam a tejfölt, őrölt borsot, majd a sajtokat is feloldottam benne. Botmixerrel egészen sima, selymes szósszá turmixoltam, hagytam, hogy rottyanjon még egyet és máris tálalhattam a közben megfőtt durum spagettivel, de egy natúr sült csirkemellel vagy karajjal és sültkrumplival is el tudom képzelni. 
Amilyen egyszerű, olyan finom!!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó recept! Tehát használjuk hozzá a botmixert. Azt hiszem, a pénteki tésztanapra ki van választva a második fogás. :)

    VálaszTörlés
  2. :) Kedves Marisz, örülök, hogy tetszik, hidd el nem fogsz csalódni, mert nagyon finom.

    VálaszTörlés