A kb. 1 hónapja készített sajtos gombaleves úgy megihletett, hogy most
egy istenien selymes, sajtos gombaszószt készítettem egyszerű ebédünk
második fogásaként, spagettivel.
Hozzávalók:
2-3 evőkanál olaj, egy kisebb fej hagyma fele apróra vágva, kb. 15
dkg csiperke gomba tisztítva, vékonyra szelve, 3/4 csapott fehér műanyag
kanál ételízesítő, 1 púpos evőkanál rétes liszt, 2,5 dl víz, 1 dl 30
%-os tejszín, 3 púpos evőkanál 20 %-os tejföl, őrölt bors, 2-3 szelet
Bluedino lapkasajt, fél maréknyi (kb. 3-4 evőkanál) durvára reszelt
zsíros gouda sajt.
Tetszés szerinti főtt tészta - nálunk most durum spagetti Zepter módszerrel megfőzve.
A hagymát és gombát kevés ételízesítővel megszórva addig pároltam, míg
az összes kioldódó nedv elpárolgott alóla. Akkor leszórtam 1 púpos
evőkanál rétes liszttel, hagytam kicsit lepirulni, aztán felöntöttem
vízzel és tejszínnel, beleraktam a tejfölt, őrölt borsot, majd a
sajtokat is feloldottam benne. Botmixerrel egészen sima, selymes szósszá
turmixoltam, hagytam, hogy rottyanjon még egyet és máris tálalhattam a
közben megfőtt durum spagettivel, de egy natúr sült csirkemellel vagy
karajjal és sültkrumplival is el tudom képzelni.
Amilyen egyszerű, olyan finom!!
Nagyon jó recept! Tehát használjuk hozzá a botmixert. Azt hiszem, a pénteki tésztanapra ki van választva a második fogás. :)
VálaszTörlés:) Kedves Marisz, örülök, hogy tetszik, hidd el nem fogsz csalódni, mert nagyon finom.
VálaszTörlés