2016. április 27., szerda

Zöldséges csirkemellcsíkok - rizzsel

Olyan nehéz kitalálni minden nap, hogy mit főzzek, hogy meg is egyék a gyerekek. Legkisebbikem ha tehetné nem enne mást, csak rántott húst, rántott sajtot, brassóit. A köretek közül a krumpli meg  a rizs ami jöhet, a főzelékeket, de a zöldségleveseket is elutasítja (ha mégis ilyesmit főzök, akkor is csak keveset, mert rajtam kívül csak kis "Menyem" eszik belőle egy keveset, aztán szinte mindig én eszem meg több evésre az összeset, ha nem akarom kiönteni). Esetleg még a pörkölt, meg a tészták amik szóba jöhetnek, de a zöldséget a tészta mártásában is csak úgy tudom elfogadtatni, ha valami húsnemű (pl. sonka vagy kolbász) van benne.  A húsok közül családilag a csirkemell a leginkább elfogadott, ami abból a szempontból jó, hogy gyorsan elkészül. Épp ezért az mindig van itthon a fagyasztóban, kisebb adagokban elcsomagolva. Ma is kivettem egy csomagot, (két külön-külön becsomagolt fél filé volt benne), abból és szintén a mélyhűtőben lapuló "Ínyenc zöldségkeverékből"  készült a mai ebéd - a Zöldséges csirkemellcsíkok - hogy némi zöldség mégis kerüljön a szervezetünkbe.
Hozzávalók: 
3-4 evőkanál olaj, fél fej hagyma és fél hegyes erős paprika apró kockákra vágva, 40 dkg csirkemellfilé vékonyra csíkozva, kb. 60 dkg Ínyenc zöldségkeverék (volt benne sárgarépa karika, zöldborsó, kukorica, zöldbab, karfiol és brokkoli rózsa, pirospaprika kocka), 2 csapott fehér műanyag kanál ételízesítő / vagy só ízlés szerint, ízlés szerint fekete bors és fokhagyma granulátum, 1/2 fehér műanyag kanál fűszerpaprika (csípős), 1 evőkanál rétes liszt, 4-5 dl forró víz, evőkanálnyi aprított petrezselyemzöld (szintén a fagyasztóból)
2 főzőtasak Mester parboiled rizs kb. 1 liter víz, 1 fehér műanyag kanál só 
Először a hagymát és hegyes erős paprikát dinszteltem meg az olajban, majd hozzáraktam a csirkemell csíkokat. Addig sütöttem, míg kifehéredett, akkor hozzáöntöttem a mirelit zöldségkeveréket és addig sütöttem együtt, néha megkeverve, míg az egész átforrósodott. Fűszereztem ételízesítővel, őrölt borssal, fokhagyma granulátummal és fűszerpaprikával, majd leszórtam liszttel. Elkevertem, felöntöttem forró vízzel, és fedő alatt, közepes hőfokon (6/12)  kb. 15-20 perc alatt  készre pároltam. A főzés utolsó perceiben kevertem bele az aprított petrezselyemzöldet. 
A rizst főzőtasakban forrásban lévő sós vízbe tettem, újraforrás után takarékon, 20 percig főztem, lecsepegtetés után a zacskókból tálba öntöttem.

Hál' Istennek, ez az étel mindenkinek ízlett, a sokféle zöldség ellenére is :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése