Ma olyat próbáltam ki, ami eddig álmomban sem jött volna elő. Egyrészt
egy nagyon megosztó belsőséget - csirke szívet - használtam egy rizses
étel elkészítéséhez, másrészt - és nekem ez okozott nagyobb izgalmat -,
ezt a csirke szíves-rizses ételt gyorsfőző fedővel főztem meg. Hát én
így nem izgultam mostanában, mint ezalatt a 7 perc alatt, amit a
szokásos jelzésektől az étel elkészültéig várni kellett. De a
végeredmény meggyőzött, hogy lehetséges, sőt finom. És ami nagyon
meglepett: az a rizs, ami normál módon elkészítve mászkos vacak lett,
így főzve egy csöppet sem főtt szét, amit el sem hinnék, ha nem a saját
szememmel látom.
A rizses-zöldborsós csirkeszív hozzávalói:
1/2 fej hagyma felaprítva, 2-3 evőkanál olaj, kb. 30 dkg félbe
vágott, tisztított csirkeszív, 10 dkg mirelit zöldborsó, 1 fehér műanyag
kanál ételízesítő, őrölt bors ízlés szerint, 20 dkg "Oryza" rizs, 1
nagy csokor aprított petrezselyemzöld, kb. 5 dl víz (esetleg pici só).
Az aprított hagymát kevés olajon megdinszteltem, ráraktam a szíveket,
tovább dinszteltem, míg a hús elvesztette élénk barna színét. Akkor
ráraktam a mirelit borsót is, fűszereztem ételízesítővel, őrölt borssal.
Amikor a borsó is felforrósodott, ráraktam a rizst is, alaposan
összekevertem és felöntöttem vízzel. Beletettem az apróra vágott
petrezselyemzöld szárat, a lábast lezártam. Szokásos jelzések után
megvártam, amíg a termosztát mutatója a zöld mező elejéig ért, akkor a
főzőlapot kikapcsoltam és úgy hagytam főni az ételt 7 percig. Utána
vártam kicsit, hogy a termosztát mutatója lejjebb essen, de nem bírtam
kivárni, hogy a sárga mezőig érjen, ezért a pöcök nyomogatásával
kiengedtem a maradék gőzt. Kinyitottam a lábast, elkevertem az ételt és
megszórtam az összevágott petrezselyemlevéllel. Pici só még kellett
bele, de utána már tálalhattam is. Minden reményemet felülmúlóan finom
étel lett.
Igen ám, de kiderült, hogy a gyerekek nem szeretik a csirke szívet sem,
hát Legkisebbikem Barátnője a fent leírt módon csirkemellből és mirelit
zöldségkeverékből megfőzte a húsos változatot. Ezt is lefényképeztem,
mert ez is nagyon jól sikerült, megkóstoltam, nagyon finom lett ez a
változat is. Így Ő is kipróbálta a gyorsfőző fedőt, és Neki is nagyon
tetszik, hogy pillanatok alatt isteni étel kerülhet az asztalra. Csak
azt sajnálta, hogy nem sok embernek van ilyen szuper segítsége. Ő is
látja, hogy egy levest forrástól számítva 7 perc alatt, egy pörköltet a
hús fajtájától és minőségétől függően 10- 20-30 perc alatt asztalra
lehet tenni, ami a mai rohanó világban nem mellékes - ráadásul mindezt
energiatakarékosan.
Az Ő zöldséges-rizseshúsának hozzávalói:
1 kisebb fej hagyma apróra vágva, 3-4 evőkanál olaj, 1 egész
csirkemellfilé (kb. 40 dkg), kb. 18-20 dkg mirelit zöldségkeverék
(s.répa-zöldborsó), 28 dkg rizs, 2 csapott fehér műanyag kanál
ételízesítő, őrölt bors, kb. 7,5-8 dl víz, egy nagy csokor
petrezselyemzöld.
A készítés menete és ideje pont, mint ahogy fentebb leírtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése