2014. december 11., csütörtök

Áfonyás muffin


A tegnapi panettone kudarc után ma egy újabb muffinnal, most áfonyással próbálkoztam, aminek a receptjét ITT találtam. Kicsit változtattam rajta, mert az eredeti recept nem írt cukrot. Én viszont biztos ami biztos minden tojásfehérjére 1 evőkanál cukrot számoltam, épp, mint a piskótánál. A sütési időt pontosan betartottam, így nekem kicsit szárazabb lett a muffinom. Legközelebb 20 perc után tűpróbázom.

Hozzávalók:
- 100 gr finomra őrölt kókuszreszelék, 100 gr darált mák, 1 teáskanál sütőpor, fél citrom sárga héja finomra reszelve, néhány csepp citromlé, 1 teáskanál vanília aroma, 
- 4 tojás kettéválasztva,  4 evőkanál kristálycukor, 
- 1 kis doboz friss áfonya (125 gr)

Először a száraz anyagokat mértem ki, és kevertem össze, majd hozzáadtam a citromhéjat, levet és vanília aromát, azokkal is összekevertem.
A tojásfehérjét keményre vertem a kristálycukorral, belekevertem a sárgákat is, aztán a száraz anyagokat. 12 papírkapszlit töltöttem meg a masszával, majd elosztottam a muffinok tetején az áfonyát - azt gondoltam ez is belesüllyed a tésztába, mint a múltkor a meggy. Ember tervez...



A formát 180 fokra előmelegített sütőbe toltam és 30 percig sütöttem. Tűpróba, aztán rácsra szedve hűlni hagytam a muffinokat. Amikor kihűltek kóstolás következett - mindenkinek ízlett, de legtöbbünknek a meggyes-mákos viszi még mindig a prímet. Apának ez jobban ízlett, Legkisebbikem Párjának az almás-körtés jön be legjobban.

vakuval

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése