2014. december 28., vasárnap

Sajtos-sonkás muffin

Ez a muffin reggelire készült ma, mert nagyon kevés kenyerünk volt itthon és mégiscsak reggelizni kellett valamit. Gyorsan összekevertem a hozzávalókat és már sütöttem is. A receptet ITT találtam, köszönet érte Andinak.
Dupla adag hozzávalóból készítettem, így lett tele egy 12-es muffin sütő. Most nem tettem kapszlit a mélyedésekbe, de legközelebb teszek, mert úgy csak könnyebb kiszedni a muffinokat. 
A hozzávalók nálam:
  • 2 bögre finom liszt, 2 púpos bögre durvára reszelt trappista sajt, 2 púpos teáskanál sütőpor, 2 csipet só, 9 szelet Pikok csemege karaj (sonka) - a szeleteket először hosszában kettévágtam, aztán vékony csíkokra  - , 
  • 2 x 3/4 bögre víz, 2 tojás,
A száraz hozzávalókat tálban összekevertem, aztán a tojást habartam jó habosra vízzel és a száraz anyagokhoz kevertem, csak kanállal, majd a forma mélyedéseibe kanalaztam, és 200 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütöttem - akkor tűpróbát végeztem, és kivettem a sütőből.  (Valószínű a dupla alapanyag mennyiség miatt tartott a sütés majdnem dupla ideig.)
Ízlett a családnak ez a sós muffin reggeli :)!!


Tegnap ebédre megettük a szentesti vegyes halászlé maradékát, ami olyan finom volt, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána. Utána gombócos-húsos káposztát ettünk az ünneplés jegyében. Apa névnapja alkalmából tegnap este csak túrógombóc készült. Ma ünnepi ebédet főztem, átjöttek Legnagyobbikomék is. Húsleves, rántott hús, krumplipüré és befőtt, vagy csemege uborka volt a menü. Délután újabb adag túrógombóc készült, mellé vaníliás tejfölt tálaltam. A család szerint a rántott hús még mindig megunhatatlan és a túrógombóc is nagyon bejött mindenkinek :)!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése