2011. október 29., szombat

Szaftos currys csirkecombok zöldborsós rizzsel









Délutánra kiolvadt a 4 egész csirkecomb, amit reggel vettem ki a mélyhűtőből, így ebből készült ma vacsora. Valami szaftos fogásra gondoltam, a sütőt nem akartam beindítani ehhez a 8 húsdarabhoz, ezért most nem sütöttem, hanem főztem a combokat. Köretnek sima főtt rizst akartam készíteni, aztán úgy elbambultam, hogy levágtam a főzőtasakok tetejét, így kénytelen voltam változtatni az eredeti elképzelésemen,  párolt rizs készült, és ha már párolt rizs, akkor tettem bele egy kis zsenge borsót is, hogy némi rostanyag is kerülhessen a szervezetünkbe. 


Hozzávalók: 


A currys csirkecombokhoz: 1 fej hagyma, kevés olaj, 4 egész csirkecomb kettévgáva (4 alsó, 4 felső comb), 1 púpos fehér kanál ételízesítő, 2 fehér kanál hot madrass curry por, őrölt bors, 2,5 dl forró víz, esetleg kevés só.


A rizshez: 1 fej hagyma, kevés olaj, 5 félmarék zsenge mirelit zöldborsó, 3 főzőtasak (37,5 dkg) paraboiled rizs, 1,5 fehér kanál ételízesítő, esetleg kevés só, őrölt bors, 1 fehér kanál hot madras curry por, 8 dl + még kicsi víz.


Elkészítés: A hagymát felkockáztam, kevés olajon megdinszteltem. Ráraktam a kettévágott csirkecombokat, és nagy lángon jól körbesütöttem őket a hagymás olajban. Aztán mérsékeltem a tüzet, és ráraktam a curryport, őrölt borsot, ételízesítőt, jól elkevertem és felöntöttem 2,5 dl forró vízzel. Lassan pároltam fedő alatt, míg a húsok megpuhultak. Kevés só kellett még bele.


A rizshez is először apróra vágott hagymát dinszteltem, amikor üveges lett, rádobtam 5 félmarék mirelit zsenge borsót. Amikor átforrósodott hozzáöntöttem a három főzőtasak rizst, és azzal is pirítottam néhány másodpercig. Fűszereztem ételízesítővel, őrölt borssal és curry porral, majd felöntöttem 8 dl forró vízzel. Kb. 20 percig főztem takarékon, mire az összes folyadékot magába szívta, erre is kellett pici só, és még kevés víz, hogy tökéletes legyen. Amikor a csirke is megpuhult, a rizst kis tálkába nyomkodtam, tálra borítottam, mellé tettem a combot, a fűszeres szaftból is szedtem rá, és csemege uborkával tálaltam. Nagyon finom, tüzes vacsoránk lett :)










3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta Marika,fincsi lehet nagyon,én is sokszor inkább ezeket a szaftosabb húsokat szeretem:-)

    VálaszTörlés
  2. Ha már a kis Tomika hazament én szívesen jönnék pótunokának. Kicsit letagadnék a koromból és esküszöm mindent megennék, amit főzöl. ;DDD

    VálaszTörlés
  3. Köszi Ditta, fincsi volt nagyon. Most nem akartam a sütőt bekapcsolni, így ez lett, de ugyanolyan finom (sőt), mint a sült változat.

    Petra - Megnevettettél :D!! Nagyon aranyos vagy!! Én is szívesen megenném amit Te főzöl!!

    VálaszTörlés