2011. október 31., hétfő

Paradicsomos-zöldfűszeres húspogácsák





Angliában ettünk a piknikezés alkalmával egy isteni paradicsomos-zöldfűszeres ízesítésű húspogácsát, azt próbáltam emlékeim alapján összeállítani, mondhatom sikeresen. Párom is megerősítette, hogy teljesen olyan lett, aminek persze nagyon örültem!!
Hozzávalók:
A paradicsomos zöldfűszeres húspogácsákhoz:1 kg darált sertéshús (ez 30 %-os zsírtartalmú volt), 1 doboz 140 grammos sűrített paradicsom, 1 nagyobb paradicsom húsa, hámozva, leveses részétől és magjaitól megszabadítva, 2,5 fehér kanál ételízesítő,   fél fej vöröshagyma finomra reszelve, néhány friss bazsalikom levél,  friss kakukkfű ágacska,  friss rozmaring hajtás, 1-1 kávéskanál szárított oregano, bazsalikom, chili por, őrölt fekete bors, fokhagyma granulátum, fél kávéskanál szárított rozmaring. (Ha nem áll rendelkezésre friss fűszer, akkor a szárítottból kell kb. fél kávéskanállal többet tenni a húshoz:)
A sült zöldségekhez: 3 cukkini, 1 padlizsán, 3 sárgarépa, 2 vöröshagyma, 2 nagyobb paradicsom, 6 db színes lecsópaprika, 2 fehér kanál ételízesítő, chili por, őrölt bors,  szárított oregano, bazsalikom, pici rozmaring, kevés olaj.

A darált húst tálba raktam, hozzáadtam a sűrített paradicsomot, a hámozott, kimagozott, apró kockára felvágott paradicsomot, a reszelt vöröshagymát, a friss, apróra vagdalt fűszereket, a szárított fűszereket, chili port, őrölt borsot, ételízesítőt, majd jól összedolgoztam a masszát és félretettem, hogy összeérjenek az ízek. A sütőt 180 fokra, légkeverésre kapcsoltam, hogy melegedjen, addig a sült zöldségekhez való zöldségeket megmostam, összevágtam,  sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem, megszórtam fűszerekkel, meglocsoltam olajjal és jól elkevertem, hogy mindenütt fűszeres-olajos legyen.






Zöldségek sütés előtt


Utána másik tepsit is kibéleltem sütőpapírral és kb. azonos méretű húspogácsákat készítettem a paradicsomos-zöldfűszeres húsmasszából:






Húspogácsák sütés előtt


Mindkettőt beraktam a 180 fokos sütőbe, az alsó sínre a zöldségeket, a 4.-re húspogácsákat. Kb. 30 perc sütés után a húspogácsákat megfordítottam. További 15-20 perc után elkészültek az ételek, tálalhattam:






Zöldségek sülés után





Húspogácsák sütés után


A húspogácsákat a sült zöldségek mellett krumplipürével tálaltam. Nagyon finom volt, sikerült eltalálnom az Angliában megismert ízt,  amit nagyon jól kiegészített a sült zöldségek csípős fűszeressége.






Paradicsomos-zöldfűszeres húspogácsák sült zöldségekkel, krumplipürével


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése