2013. március 15., péntek

Egy újabb cukkinis-csípős-fokhagymás spagetti

Legkisebbikem a hidegfrontnak köszönhetően borzasztó fejfájással küzdött  tegnap egész délelőtt. Kérlelt, hogy készítsek "olyan finom csípős tésztát", amit annyira szeret. Sajnos friss petrezselyemzöldem nem volt itthon, ezért fokhagymás-csípős-petrezselymes helyett cukkinis-csípős-fokhagymás spagetti készült. Miután evett, enyhült a fejfájása. Én is többször tapasztaltam már, hogy erős migrén esetén nekem is használ a csípős-fokhagymás forró leves. Úgy tűnik Legkisebbikemnél is működni fog az ilyen étel fejfájásra.
Ezeket tettem a mártásba: 1db héjastól durvára reszelt cukkini (persze megmosás után), kevés olaj, 1 hegyes erős paprika, kevés só (ízlés szerint), kevés borsikafű és olasz szárított zöldfűszerkeverék, 3 púpos kávéskanál fokhagyma granulátum, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 2 dl forró víz, kevés chilipor, 1 fehér kanál szárított petrezselyemzöld.
Tészta: 1 csomag (50 dkg) durum spagetti, 1,1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, löttyintésnyi olaj
A reszelt cukkinit és felkarikázott erőspaprikát kevés olajon, pici só hozzáadásával megdinszteltem, rányomtam a sűrített paradicsomot, felöntöttem forró vízzel, fűszereztem borsikafűvel, olasz zöldfűszerkeverékkel, fokhagyma granulátummal és chili porral. Közben 10 perc alatt Zepter módszerrel megfőztem a kettétört spagettit. Az elkészült mártást a tésztára öntöttem, alaposan elkevertem és már ehettünk is.
És milyen az új tányér? Alig vártam, hogy ehessek róla, de nekem nagyon furcsa volt, túl sok rajta a szín :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése