2013. március 16., szombat

Húspogácsa formázás

Most nem receptet hoztam, csak egy húspogácsa formázási ötletet. Régebben vettem egy szív alakú és egy kerek tükörtojássütő formát, amit eddig nem használtam semmire, mert a tojás kifolyt belőle. Ma vacsira fasírt készült, eszembe jutott, hogy milyen jól lehetne egyforma nagyságú fasírtokat készíteni  a kerek formával. És valóban. Szerintem nagyon szépek lettek, de elég méretesek. A nagy adag fasírtmasszából ( kb. 1,9 kg) csak 12 db húspogácsám lett, de ezek hatalmasak (majdnem 16 dkg/db).
Ugyanígy készíthettem volna szív alakú húspogácsákat is, de a szív alakú formát úgy elraktam, hogy nem sikerült megtalálni.
A tepsiket kibéleltem sütőpapírral, amit megkentem pici olajjal, aztán a formát is megolajoztam körben kicsit és teletömködtem hússal.  180 fokos légkeveréses sütőben 50-55 perc alatt sültek meg a húspogácsák. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése