2013. március 12., kedd

Csirkemell cigánypecsenye módra

Rengeteget törtem a fejem, hogy mit készítsek ma vacsorára az itthon lévő négy nagy csirkemell filéből. Aztán kigondoltam, cigánypecsenye módra készítem el
A mellfiléket ferdén felszeleteltem a keskeny hegyesedő végétől indulva, aztán besóztam és kiklopfoltam. 
Erdélyi szalonna szeleteket vágtam 15 vékony szeletet, amit elfeleztem és beirdaltam, majd kisütöttem a zsírjukat (nagyon fröcskölt), a szalonna szeleteket tálra szedtem és félre raktam. A végén kevés olajjal hígítottam a kisült szalonnazsírt. 
2,5-2,5 evőkanál rétes és finom lisztet összekevertem 2 teáskanál fokhagyma granulátummal, és ebbe a lisztkeverékbe forgattam a besózott csirkemell szeletkéket.
A forró zsiradékban mindkét oldalukat halvány sárgára sütöttem, utána tálra szedtem és meghintettem kevés fokhagyma granulátummal (de friss fokhagymát is lehet rá préselni) . 
Közben két részletben kisütöttem egy nagy adag krumplit is.
Tálalásnál  csirkemell szeletkékre 1-1 fél kisült szalonnaszelet került, mellé sültkrumpli és máris ehettünk. Szerintem kicsit szárazabb volt a hús, mint kellett volna (legközelebb kissé vastagabbra kell hagynom), de a család így is nagy lelkesedéssel gyűrte befelé, és legnagyobb örömömre sűrűn dicsérték, hogy milyen finom :)! Párom szerint így nagyon finom még a csirkemell is, még akkor is, ha kicsit sápadt :).

2 megjegyzés:

  1. Ó ezt én most tudod mivel ennél legszívesebben? Mustárral kenyérrel! Ezek szerint már kívánom a húst?:-)) Most vagy 2 hete nem eszem húst mert nem kívánom , de még a fölvágottakat sem inkább zsíroskenyeret eszem!Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Éva! Van, hogy az én szervezetem is húsmentességet kíván, de most nem olyan időszakban vagyok :).

    VálaszTörlés