2013. március 14., csütörtök

Szülinap és képek az UNOKÁKról

Tegnap Középsőm születésnapját ünnepeltük. Isten éltesse sokáig!! Egészen másképp alakult, mint eredetileg terveztük, de mégis jó volt - egy "kis bosszúságot" leszámítva. Egész nap együtt voltunk, jóformán csak kettesben, mert a többiek dolgoztak, ügyintéztek, stb. A legjobb az volt benne, hogy majdnem teljesen meggyógyult (bár még köhög egy kicsit), így el tudott jönni velem vásárolni. Sorra jártuk az üzleteket, nézelődtünk, beszélgettünk. Végre, nem is tudom mennyi idő után eljutottam az Auchan-ba és a CBA C+C Príma üzletébe is. Idő hiányában meg üzemanyagtakarékosság miatt mindig csak a közeli üzletekbe járunk ezért volt "nagy kaland" a tegnapi kiruccanás. Ünnepi vacsorának valót kerestünk, kacsát terveztünk, mert mindenki nagyon szereti. A CBA-ban meg is találtuk amit szerettünk volna, vettünk egy gyönyörű hatalmas előcsomagolt kacsát hízott kacsamájjal, mellé még csomagolatlan combokat, kacsanyakat, zúzát és bőr nélküli farhátat, hogy a kacsasült mellett finom levest is tudjunk főzni. Hazaértünk, elpakolásztunk, aztán mikor készülődtem a főzéshez kibontottam a nagy kacsát... Hát valami elképesztően rossz szag jött a csomagolásból. Gyorsan telefonáltam a CBA-ba, mondták vigyem vissza blokkal együtt. Hát újra kocsiba ugrottunk, és irány megint a város másik vége. Szerencsére a szagminta a vevőszolgálatos hölgyet is azonnal meggyőzte, hogy a reklamációmnak helye van, úgyhogy azonnal visszaadta a pénzt. Megint bementem, és vettem még kacsacombot, hogy mindenkinek jusson sültkacsa az ünnepi vacsorán. Szerencsére a többi kacsa tényleg friss volt, így végül kicsit megkésve, de csak elkészült a vacsi. Nyolcan voltunk, a szűk családon kívül Középsőm gyerekkori Barátja és Élettársa, meg Legnagyobbikom Barátnője, aki eddig nem ette meg a kacsát. Most viszont megkóstolta, és legnagyobb örömömre nagyon ízlett Neki :). Sajnos Legkisebbikem Barátnője 10-ig dolgozott, munka után hiába kínáltuk, túl fáradt volt, hogy megkóstolja az ünnepi vacsorát. Képeket most nem készítettem, de minden nagyon finom volt. Aranysárga kacsaleves csigatésztával, ropogós bőrű sült kacsacombok krumplipürével, barack és meggybefőttel.
Délután a Kicsik is felköszöntötték az Apjukat  Skype-on, Tomikám kérdezte, hogy van-e tortája, lufija? Aranyos volt, mert azt mondta, Ő is Szegeden akar lenni. (De jó is lenne, de erre azt hiszem csak nyáron lesz esély. Nem tudom Ádámka majd mikor jöhet hozzánk, jó lenne, ha Ő is jöhetne nyáron, és legalább egy hónapig itt lehetnének. Imádnám - imádnánk!! Na majd látjuk...) Ma kaptunk képeket  Menyemtől a Kicsikről mutatok is belőle néhányat.

 TOMIKA




Együtt a játszóházban
ÁDÁMKA
 




Ugye milyen nagy már Ádámka is? És nemcsak nagyot nőtt, de egyre több szót mond :)! Nagyon aranyosak mindketten!

Más.... Tegnap az Auchan-ban olyan aranyos színes tányérkollekciót láttam, hogy nem tudtam ellenállni, és némi gondolkodás után csak vettem 1-1 darabot belőle. Egy-egy lapos tányért, kistányért, és csészét alátéttel. Annyira tetszik, hogy bár Tomikának szántam, biztosan fel fog tűnni akkor is a blogban, ha Ő épp nincs is itt. (Nem mertem kettőt venni, mert elég borsos az ára, de Nagypapi"felhatalmazott", hogy mielőbb vegyek Ádámkának is :).)


4 megjegyzés:

  1. Isten éltesse fiadat nagyon sokáig! De jó lehetett nektem hogy ketten eltudtatok menni boltba. Nekem annyira hiányzik az ilyen kiruccanások. Nagyobbik lányom még itt dolgozott a közelben vele mindíg mentem és az annyira jó volt. Most mikor eljönnek 2-3 hetente hétvégén, nem kívánhatom hogy akkor menjünk hiszen 1-2 napig vannak itt csak, olyankor a kisebbik lányom is itt van az unokával így én vagy játszom vagy konyhába sertepertélek. Nagyon aranyosak az unokáid Tomika már nagyfiú, de az Ádámka is milyen sokat nőtt. A tányért én sem hagytam volna ott az biztos. Imádom a pöttyöset és csíkosat nagyon szép!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Éva:)! Igen, nagyon jó volt, jól elnézelődtünk!
    Tényleg sokat nőtt Ádámka, már jár, beszélni is elkezdett, Tomika meg sokat okosodott :)!
    A tányérba első látásra beleszerettem, de azért kerülgettem egy kis ideig, mire rászántam magam. Végül nem bántam meg, hogy nem hagytam ott, nagyon örülök neki:).

    VálaszTörlés
  3. Boldog születésnapot a fiadnak:)
    Meggyógyult már teljesen?

    VálaszTörlés
  4. Köszi:)! Még köhög kicsit, de amúgy egész jól van.

    VálaszTörlés