2013. március 28., csütörtök

Spenótos tészta 2.

A tegnapi bevásárlás alkalmával megint találtam friss spenótot, most kedvezőbb áron, mint legutóbb, vettem is egy fél kilót. Ma spenótos tésztát készítettem belőle. De mivel a család egyik része utálja, ezért nekik a Rózsi mama féle krumplifőzeléket főztem meg, és jobb híján sült virslit  kaptak hozzá. 
A spenótos tésztához az alábbiakat használtam föl: 
a mártáshoz: 1/2 kg spenót (több vízben átmosva, aztán forró vízben előfőzve, jól kinyomkodva

és apróra vágva), 1 fakanálnyi margarin, 1 evőkanál rétes liszt, 4-5 kis gerezd fokhagyma fokhagymanyomón átnyomva, kb. 4,5 dl tej, 1 dl víz, 1 csapott fehér kanál só. 
- a tésztához: 1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, kevés olaj, 1 csomag (1/2 kg) gyermelyi copfocska tészta
- a tetejére: reszelt sajt.
A margarinon a lisztet világosra pirítottam, belenyomtam a fokhagymát, ráraktam a felaprózott spenótot, jól átforgattam, felöntöttem tejjel és vízzel, sóztam, és 15-20 percig főztem. 
A tésztát a Zepter tésztafőzés szabályai szerint megfőztem, a fokhagymás spenóttal és reszelt sajttal tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése