2013. március 11., hétfő

Brokkolis kolbászos tészta titkos hozzávalóval :)


Ismét brokkolis tésztát hoztam, mert az készült ma nálunk vacsorára, kiegészítésként a vasárnapi húsleves és a szombati fűszeres rizseshús maradéka mellé.
Hozzávalók: kevés olaj, 1 fej hagyma, egy fél kilós brokkoli rózsái (szárát most nem használtam fel), 20 dkg csiperkegomba (10 db kisebb... pszt!!), 1 kis szál Pick kolbász, 2 fehér kanál ételízesítő (vagy só ízlés szerint), 2 kávéskanál fokhagyma granulátum (vagy legalább 2 gerezd reszelt, vagy áttört fokhagyma), kevés chilipor, 1 kávéskanál szárított petrezselyemzöld,  1-1,1 liter forró víz, 50 dkg 4 tojásos szarvacska tészta, (esetleg reszelt sajt a tetejére, de nem szükséges).
A brokkoli rózsákat megmosás után leszedtem a szárukról és egészen apróra szétszedtem. 
A hagymát apróra vágtam és nagyobb lábasba tettem. 
A gombát tisztítás után (kalapjáról lehúztam a bőrt és a tönkök végeit levágtam) cikkekre vágtam a botmixer poharába és fél liter forró vízzel teljesen krémesre turmixoltam (ami nem látszik, az ellen nem ágál a család... :D). 
A kolbászról lehúztam a bőrét, hosszában négybe vágtam, aztán vékonyan felszeleteltem. 
Amikor ezekkel az előkészületekkel végeztem, a hagymát megdinsztelem kevés olajon, majd rádobtam a brokkolirózsákat és a kolbászt. Kevés ideig együtt pirítottam, majd felöntöttem az összeturmixolt gombával. Fűszereztem ételízesítővel, chiliporral, fokhagyma granulátummal, szárított petrezselyemzölddel, majd felöntöttem még 5-6 dl forró vízzel, felforraltam, beleöntöttem a csomag tésztát.  Újra forrás után takarékon, fedő alatt 7-8 percig főztem, majd 1-2 percig még állni hagytam és reszelt sajttal megszórva tálaltam. Isteni volt :D!! Se Apa, se Legkisebbikem  nem fedezte föl a gombát benne.  Legnagyobbikom a rizseshúst választotta csípős csalamádéval, Középsőm meg délután elment sétálni, és valahol vett kolbászt és májast, így azt vacsorázott, mert ahhoz volt kedve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése