2013. október 24., csütörtök

Parmezános rántott csirkemell sajtos brokkolival

Tegnap újítani próbáltam a rántott hús készítésében, parmezános rántott csirkemellet készítettem úgy, hogy a zsemlemorzsába parmezánt tettem (kb. 2-1 arányban),  a parmezános morzsával paníroztam be a csirkemell szeleteket. Kicsit csalódott voltam a kóstoláskor, mert a sajt íze egyáltalán nem jött ki. Annyiban különbözött a normál rántott hústól, hogy a bundája kicsit pöttyösebb volt.
Köretnek sajtos brokkolit és Zepter módszerrel sütött krumplit tálaltam.
A sajtos brokkoli hozzávalói:  1 kg brokkoli, pici olaj a tepsi kikenéséhez, só ízlés szerint, 4 db tojás, 4 púpos evőkanál tejföl, só, 12 + 13 dkg pannónia és trappista sajt, (összesen 25 dkg)
A brokkolirózsákat megmosás után levágtam a tönkről (a tönköket fás részeitől megtisztítva, feldarabolva a levesbe főztem), párolóedényben, lefedve a fővő leves fölé tettem, annak gőzében pároltam a termosztát mutatójának zöld mező feléig érése utána 6 percig. Ezután vékonyan kiolajozott kis tepsibe sorba raktam, megsóztam, és leöntöttem a "szokásos" tejfölös tojásos habarásommal, amit most 4 tojásból, 4 púpos evőkanál tejfölből, kevés sóval mixeltem. A tetejére szórtam a reszelt sajtokat és 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem. 
Persze a leves sem maradhatott el, - csak most a fenti okok miatt nem gyorsfőző fedővel készült -  a csirkemellek csontjából zöldségekkel és a brokkoli szárakkal kiegészülve, megint cérnametélttel, de erről most nem készítettem képet.   
Örültem, mert Legnagyobbikomék átjöttek ebédelni, sőt este Legkisebbikem Barátnője is megkóstolta. Mindkét Barátnőnek nagyon ízlett minden, még a sajtos brokkoli is, ami nagyon nagy öröm volt számomra, mert nekem is nagyon bejött :)!!  A fiúk...., hát Legkisebbikem és Apa legalább megkóstolta, de egyikük sem rajongott érte.  Legnagyobbikom meg se kóstolta, simán rámondta, hogy  Ő azt most kihagyja. Pasik....:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése