2013. október 29., kedd

Unokák és Padlizsános-cukkinis-felvágottas "rakott tészta" maradék tészta felhasználására

Nagyon boldog vagyok, mert tegnap és ma is sikerült hosszan Skype-olni Tomikával, szinte úgy mint régen. Annyira jó volt, pedig szegénykém kicsit beteg volt, de mégis örültem, hogy ilyen hosszan akart velem beszélgetni. Tegnap egy és háromnegyed órát, ma meg több, mint két órát. Csak az a kár, hogy átölelni, megpuszilgatni nem tudom Őket. Ádámka tegnap és ma is aludt délután, így csak a beszélgetés vége felé kapcsolódott be, de nagyon édes volt. Imádom Mindkettejüket :). Tegnap néhány képet is sikerült Róluk készíteni.  Egy képet hoztam is mutatóba :).  (Ma sajnos elég rossz volt  a kép minősége, de ne panaszkodjak,  örüljek, hogy legalább így Velük lehetek!) 
És akkor a mai ebéd

Úgy jártam, hogy a hét végi csikós tokányokhoz sok tésztát sikerült kifőznöm, így egy csomó kimaradt. Ma délben megint felütötte a fejét a mit főzzek mizéria, és ekkor megláttam a sok kimaradt tésztát. A hűtő zöldséges fiókjában volt még padlizsán és cukkini, találtam kétféle bontott felvágottat is, meg egy csészényi 100%-os paradicsomlevet. A kamrában még volt egy üveg bazsalikomos tésztaszósz. Körvonalazódott, hogy ezekből lesz ebéd.

A padlizsánt megtisztítottam, hogy ne ordibáljon a tésztából a sok sötétlila héjdarabka, aztán apróra vágtam, ahogy a hamis velős tojásnál már megmutattam. Ugyanúgy aprítottam föl a héjasan hagyott zsenge cukkinit is. Aztán 2-3 evőkanálnyi olajon dinsztelni kezdtem a felaprózott zöldségeket kevés só és ételízesítő hozzáadásával. Amikor már puhulni kezdtek, hozzáadtam a szintén apróra vágott felvágottakat (kb. 15 dkg Lidl-s sörkorcsolyát és 4 szelet fokhagymás karajt). Felöntöttem a bögrényi paradicsomlével, fűszereztem egy teáskanálnyi pizza fűszerkeverékkel, ugyanannyi csípős fűszerpaprikával, kávéskanálnyi szárított oreganóval és hozzáöntöttem az üveg tésztaszószt is. Jól összerotyogtattam, aztán belekevertem a tésztát és azzal is alaposan átforrósítottam. 
Egy kisebb tepsit kikentem 1-2 evőkanál olajjal, belesimítottam a tésztát. A tetejére ementáli és pannónia sajtot reszeltem és reszelt parmezánnal is megszórtam. 180 fokra állított sütőben 15-20 perc alatt készre sütöttem.
Tegnapról volt még borsólevesünk, úgyhogy egész rendes ebédünk lett ma is, és ma végre minden elfogyott.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lehetett ilyen sokat beszélgetni az unokáiddal aranyosak!Szoktam én is beszélgetni de talán azért hogy majd mindennap beszélünk az én nagy unokám ennyi időt nem szán rám:-)) Most hétvégén viszont jönnek haza egy hétre bepótolja a beszélgetést, sőt még este alvás helyett is beszélni fog mert nagyival szeret aludni! A tésztád ismét elnyerte a tetszésemet, nagyon guszta és igen finomlehet!

    VálaszTörlés
  2. Sajnos a dolgok mai állása szerint a mi kis Unokáink csak jövő nyáron jöhetnek hozzánk, - hacsak valami csoda nem történik - , úgyhogy örülök minden percnek, amikor láthatom-hallhatom Őket.
    Jó Neked, hogy gyakrabban találkozhattok, együtt alhattok :)!!
    Köszönöm, a családnak is tetszett a tészta :)!

    VálaszTörlés