2013. október 5., szombat

Texasi sült chili - már megint egy kicsit másképp

Találtam egy nagyon tetsző receptet a Mester Kiadó Sütőben sült egytálételek című könyvében Texasi sült chili néven. Meg is vettem hozzá minden alapanyagot, aztán kicsit saját ízlésünkre alakítva elkészítettem az én változatomat. Az eredeti recept itt olvasható: 
 Az én változatom hozzávalói: 50 dkg sovány darált sertéshús, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 kis chili paprika, 2 doboz hámozott paradicsom konzerv, 1 és 1/3 fehér kanál tengeri só,2 csipet szárított oregano, 1 doboz vörösbab (kidney bab) konzerv,  1 doboz kukorica konzerv, 3 fél hegyes erős paprika (az erősebbik, magház felöli vége), 1 piros paprika, 3-3 evőkanál zsemlemorzsa és reszelt parmezán, 2 evőkanál Flóra margarin. 
A fő változtatások: 
1. én nem sütögettem mindent külön-külön, egymás után tettem a serpenyőbe a hozzávalókat.
2. csirkemell helyett sovány darált sertéshús,  (mert a csirkemell megfagyott a 0 fokos rekeszben, és 
    nem  volt időm a kiolvasztásra),  
3. nem dekázgattam a konzerveket. 
4. a római kömény ízét nem szeretjük, ezért azt oreganora cseréltem.
Nagy teflon serpenyőben, erős tűznél zsiradék hozzáadása nélkül megpirítottam a darált húst, aztán ráraktam az apróra vágott vörös és fokhagymát, tovább sütöttem. Beletettem a magjával együtt felaprított kis chili paprikákat. Ráöntöttem a 2 doboz hámozott paradicsom konzervet, az egész paradicsomokat fakanállal szétnyomkodtam. Fűszereztem sóval és oreganoval. Leöblítettem a bab és kukorica konzervet és azt is belekevertem a chilibe. Megkóstoltam, de nem találtam elég csípősnek, ezért 3 fél erős paprikát is belekarikáztam, majd belekockáztam egy szép nagy piros paprikát. Néhány perc sütés után az egészet belesimítottam egy kisebb tepsibe, 
sütés előtt - még a serpenyőben, már itt is finom volt :)
 a tetejét megszórtam zsemlemorzsa és reszelt parmezán keverékével,  megpettyegettem 2 evőkanál margarinnal, 
majd 220 fokra előmelegített sütőbe toltam 10-15 percre. A tetején a parmezános zsemlemorzsa jó ropogósra sült, nagyon finom lett.
Izgatottan vártam, hogy mit szól Apa az új ételhez, örömmel mondhatom, hogy  Neki is ízlett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése