2012. október 7., vasárnap

Vasárnapi ebéd: Zúzás-szíves raguleves, töltött csirkecombok, hurka-kolbász







Anyukám sajnos még mindig a magyar egészségügy vendégszeretetét "élvezi", pedig annyira szeretne már haza menni. Talán holnap...  Vigasztalásul olyan ebédet készítettem, amiről tudom, hogy nagy kedvence, ez a töltött csirkecomb és a csibemájas töltelék külön sütve, jó sok petrezselyemzölddel, petrezselymes krumplival. Itthon céklával tálaltam, de Maminak csemege uborkát küldtem mellé, nem szeretném ha esetleg a hálóingét lecsöppentené céklalével [- én rendszeresen mindennel leeszem magam :)].







sütés előtt - a húsok és töltelék tetején vaj van


 Most a kimaradt tölteléket muffin kapszlikban tettem be sülni a töltött csirkecombok mellé, legközelebb kis teáscsészéket fogok kibélelni a muffin papírokkal, úgyteszem be sülni a tölteléket, mert most kicsit szétterült - ez persze az ízén semmit nem rontott.


Apukám és Legkisebbikem nem kívánt töltött csirkecombot enni, ezért Nekik hurkát-kolbászt sütöttem, köretnek hagymás krumplit készítettem. Apukámnak céklát küldtem mellé savanyúságként, Legkisebbikem meg választhatott, hogy csemege uborkát, vagy ecetes almapaprikát  kér. 










Leves is volt, méghozzá tárkonyos raguleves, csirke zúzából és szívből, ragulevesnél szokásos módon készítve, először gyorsfőző fedővel, aztán visszahűtés után tejszínes-tejfölös habarással sűrítve, csigatésztával gazdagítva, jó citromosan-tárkonyosan. 





















3 megjegyzés:

  1. Jó kiadós ebédet készítettél, már a látványtól is jól lehet lakni:) Mindig mindenkinek a kedvére főzöl, nagyon figyelmes vagy:) Remélem anyukád jól van és hamarosan hazamehet.

    VálaszTörlés
  2. Finom tartalmas ebédetek volt nagyon guszta! Anyukád biztos erőre kap a finom hazai ízektől.Már biztosan vágyik nagyon haza, ilyenkor mikor már csak 1-2 nap van a hazamenetelhez ezek a napok a leghosszabbak!

    VálaszTörlés
  3. Trollanyu - köszönöm :)! Tényleg kiadós volt, mindenki jóllakott. Anyukám nagyon örült a töltött comboknak, meg a tölteléknek, én meg annak, hogy örült. Tegnap azt mondta, hogy az orvos keddre tette a hazamenést, mostmár reménykedünk, hogy az lesz a végleges dátum.

    Éva - Köszönöm :), remélem úgy lesz! Örült tegnap, hogy mostmár látszik a "szabadulás" napja.

    VálaszTörlés