2012. október 16., kedd

Bolognai olaszcsavart tészta




Ma nem kellett Szüleimnek ebédet küldeni, mert vasárnapról és tegnapról van kimaradt ételük. Így  olaszos étel készült nálunk, mert gyors, finom, nagyon szeretjük - és volt még fél kiló darált sertéshúsom a hűtőben. Most nem együtt főztem, mint ITT hanem külön, de ugyanúgy zepter sütés szabályai szerint készült a mártás, és a tészta is zepter tésztafőzés szabályai szerint.


Ezek voltak a bolognai mártásban: 1/2 kg darált sertéshús, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma (vagy 2 kávéskanál fokhagyma granulátum), só (vagy ételízesítő) ízlés szerint, 1/2 hegyes erős paprika kis kockára vágva, 1 kávéskanál szárított oregano, 1/2 kávéskanál szárított kakukkfű, 1 fehér kanál fűszerpaprika, 1 liter 100%-os paradicsomlé, 1 kávéskanálnyi folyékony édesítőszer, pici chili por, rengeteg friss bazsalikomlevél apróra vágva/vagy tépve,


A tésztához: 1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, 1 löttyintésnyi olaj, 1/2 kg olaszcsavart tészta.


A tetejére: reszelt sajt ízlés szerint (nálunk trappista volt), friss bazsalikom









2 megjegyzés:

  1. Maria, ma nálam is tészta volt az ebéd, de gond nélkül megennék a Tiédből is egy tányérkával:))

    VálaszTörlés
  2. Csavart tésztával még nem csináltam bolognait, de biztos finom vele, majd kipróbálom. Mert a más formájú tésztával másabb lesz az íze, mindjárt változatosabban étkezünk, mintha mindig spagettit ennénk.

    VálaszTörlés