2012. október 15., hétfő

Rizseshús








Eredeti elgondolásom szerint ma megfőztem a tegnap kicsontozott, lebőrözött 8 csirke felsőcomb filéből a rizses húst. Persze most nem egy currys, vagy csípős változatot, mert Anyukám nem szereti, ha nagyon csíp az étel.  Hagyományosan főztem, ahogy Ő szokta, sok petrezselyemzölddel, az elkészítés módja már többször szerepel a blogon. Eltérés talán annyi volt, hogy a felkockázott combhúst kicsit hosszabb ideig pároltam, mielőtt a zöldségeket, majd a rizst is hozzáadtam volna. 


Ezekből készült: 1 fej hagyma felaprózva, pici olaj, 8 felsőcomb filé felkockázva, 45 dkg mirelit finomfőzelék alap (répa és borsó), 32,5 dkg (3 főzőtasak) paraboiled rizs, só, és/vagy ételízesítő ízlés szerint,  őrölt bors  ízlés szerint, 1 nagy csokor apróra vagdalt friss petrezselyemzöld, kb. 8 (+1) dl forró víz. 










4 megjegyzés:

  1. Jaj, hogy én ezt mennyire imádom!! Kérhetek egy pici kóstolót? :)

    VálaszTörlés
  2. Hát persze :)! Nálunk is nagy kedvenc!

    VálaszTörlés
  3. Én is, én is:) És olyan rég nem ettem.

    VálaszTörlés
  4. Mi is nagyon kedveljük és mégis ritkán van. De miért?! :o)

    VálaszTörlés